Acasă Eveniment Spital de excelenţă la Timişoara

Spital de excelenţă la Timişoara

343
DISTRIBUIȚI

salon-spitalTimişoara va avea, cel mai probabil, un spital de excelenţă. Este în plan de mult timp ca o unitate sanitară să înglobeze toate specialităţile, iar aceasta să se facă în parteneriat public-privat.

Acum se văd şi primele semne de viaţă – în plenul din această săptămână de la Consiliul Judeţean Timiş se va supune votului proiectul care demarează procedurile privind întocmirea unui Studiu de prefezabilitate pentru realizarea „Complexului spitalicesc de excelență în regim de investiție și exploatare public-privată”.  De altfel, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a purtat discuţii cu ambassadorii ţărilor arabe pentru a se implica în acest proiect, într-un parteneriat public – privat.

Reprezentanţii ţărilor arabe – interesaţi de proiect

“Am reiterat ideea construcţiei spitalului de excelenţă, pe care l-am avut în discuţii ample încă din primăvara acestui an. Există dorinţa dezvoltării relaţiillor în domeniul construcţiilor şi a infrastructurii”, a spus Titu Bojin, în 10 iunie, la întâlnirea cu ambasadorii ţărilor arabe. Aceştia au declarat, de altfel, că au de gând să construiască 20 de astfel de spitale în Europa, iar unul dintre acestea ar putea fi la Timişoara. Construirea acestui spital este determinată şi de absenţa în judetul Timis a unei unităţi spitaliceşti monobloc, care să asigure condiţiile de asistenţă medicală în mod unitar, în special făcând referire la cazurile care necesită o abordare multidisciplinară.
500 de paturi
Paturile, în număr de 500 sau 600, urmează să fie distribuite în felul următor:
 – 35 paturi traumatologie
– 45 paturi obstetrică/ginecologie
– 95 paturi chirurgie generală
– 95 paturi medicină internă
– 35 paturi cardiologie – 25 paturi oftalmologie
– 20 paturi ORL
– 10 paturi fertilizare in vitro
– 15 paturi psihiatrie
– 60 paturi pediatrie şi neonatologie
– 30 paturi terapie intensiva
– 15 paturi dermatologie
– 30 paturi ortopedie
– 25 paturi neurologie
– 15 paturi Servicii de zi/ Clinica de zi
– 20 paturi Club de sănătate
– 30 paturi Centru de diabet
În distribuţia paturilor pe secţii vor fi cuprinse şi apartamente VIP. Valoarea totală a investiţiei pentru realizarea unui spital municipal este de 171.649.000 Euro, fără TVA, echivalentul a 772.420.500 RON (calculat la 1 euro = 4,5 ron ) şi cuprinde costuri pentru construcţia unei cladiri noi, complet echipată.  

Comentarii

comentarii