Acasă Actualitate Spital nou la Arad, terminat în șapte zile, pentru bolnavii de coronavirus

Spital nou la Arad, terminat în șapte zile, pentru bolnavii de coronavirus

1061
DISTRIBUIȚI

Un nou spital de campanie pentru bolnavii infectați cu coronavirus a fost terminat în Arad, în șapte zile. Trei hale de expoziție de la marginea orașului sunt acum pregătite pentru a primi pacienți cu forme ușoare ale bolii COVID-19.

Spitalul de campanie din Arad se întinde pe o suprafaţă de 4500 de metri pătraţi şi a fost amenajat pentru a putea prelua bolnavi asimptomatici și cu simptome uşoare, în cazul în care spitalele de suport sau spitalul de pneumologie vor fi suprasolicitate. Pentru ca totul să fie bine pus la punct, coordonatorii instituției au cerut părerea medicului Virgil Musta din Timişoara.

Virgil Musta: “Nu se amesteca spațiul alb în care medicii își desfășoară activitatea sau personalul medical, cu spațiul roșu unde vor fi pacienții, sunt circuite foarte bine prestabilite”.

Cadrele medicale care vor lucra în acest spital au specializări diferite. Sunt chirurgi, neurologi, internişti, cardiologi, dar şi ortopezi.

Cătălin Hreniuc, coordonator al spitalului de campanie: “În momentul de față am o listă cu doisprezece medici de diferite specialități, 24 de asistente, 5 infirmiere, doi brancardieri”.

Amenajarea spitalului a fost coordonată de Consiliul Județean din Arad și s-a făcut cu sprijinul societății civile. Costurile totale se ridică la 930.000 de lei.

Sergiu Bâlcea, vicepresedinte al Consiliului Județean Arad: “Este construit în 7 zile, primul spital de campanie din România amenajat de către o administrație locală, cu 240 de paturi”.

Deocamdată în spitalele din Arad mai sunt locuri libere pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, scrie digi24.ro.

Comentarii

comentarii