Acas─â Actualitate Spitalele la control

Spitalele la control

283
DISTRIBUIȚI

Dup─â ce la unele spitale din ┼úar─â au fost descoperite documente fictive cu CNP-uri ale unor oameni mor┼úi, pe baza c─ârora erau decontate cheltuieli false, ├«ncep├ónd de miercuri, 4 mai, p├ón─â ├«n data de 20 mai, vor avea loc unor ample ac┼úiuni de control la spitalele ┼či la furnizorii de asisten┼ú─â medical─â din Regiunea de Vest ┼či din ├«ntreaga ┼úar─â. Controalele vor viza coresponden┼úa ├«ntre serviciile solicitate pentru decontare ┼či cele efectuate ├«n mod real. Unit─â┼úile sanitare trebuie s─â se afle ├«n rela┼úie contractual─â cu casele de asigur─âri.
P├ón─â ├«n data de 20 mai, ministrul S─ân─ât─â┼úii a┼čteapt─â, din partea reprezentan┼úilor CNAS,  un raport complet pe aceast─â tem─â.
├Än ultima perioad─â, exist─â mai multe suspiciuni privind decontarea unor servicii medicale de c─âtre unele spitale sau cabinete medicale f─âr─â ca acestea s─â fie efectuate, iar Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate este institu┼úia care are obliga┼úia de a urm─âri colectarea ┼či folosirea eficient─â a Fondului Na┼úional Unic de Asigur─âri de S─ân─âtate.
MS a cerut ca, în cazul constatării unor nereguli de la prevederile legale sau a fraudării sistemului, reprezentanţii CNAS să sesiseze instituţiile abilitate.

Comentarii

comentarii