Acasă Actualitate Spitalul Clinic C.F. Timișoara marchează două etape în lupta grea cu COVID19

Spitalul Clinic C.F. Timișoara marchează două etape în lupta grea cu COVID19

621
DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic C.F. Timișoara va realiza, începând de luna aprilie identificarea tulpinilor SARS-COV-2 prin RT-PCR, în cadrul compartimentului de Biologie Moleculară.

Managerul Ș.l.dr. Stela Iurciuc a explicat că această analiză se efectuează la cerere și reprezintă un pas important în combaterea transmiterii Covid-19, prin detectarea tulpinilor de coronavirus care circulă, în acest moment în regiune.

”În aceeași notă pozitivă, la sfârșitul acestei săptămâni, atingem cifra de 14.000 de doze de vaccin Pfizer și Moderna administrate în Centrul de Vaccinare Anti-COVID-19 din cadrul Spitalului CFR din Timișoara, care funcționează 7 zile din 7, din data de 4 ianuarie 2021.

Spitalul CFR din Timișoara a fost inclus în lista spitalelor suport Covid-19 încă de la începutul pandemiei. Din ianuarie 2021, secția Covid-19 cu 60 de paturi a fost mutată în pavilionul de pe Str. Gării nr. 1 și funcționează la capacitate maximă, tratând pacienți cu forme moderate și severe de boală. Sediul central al spitalului, aflat în Piața Maria, este, în totalitate, zonă non-covid, fiind deschis pentru pacienți atât pentru internare continuă, cât și pentru consultații în ambulatoriu.

Ne dorim ca, prin toate aceste demersuri, să oferim servicii medicale de calitate atât pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, cât și pentru pacienții non-covid, iar pandemia aceasta să devină, cât mai curând, o amintire”, a subliniat managerul Ș.l.dr. Stela Iurciuc, vineri 2 aprilie 2021.

Comentarii

comentarii