Acasă Actualitate Spitalul Clinic CFR din Timișoara: Tânăra cu atrofie musculară spinală avea posibilitatea...

Spitalul Clinic CFR din Timișoara: Tânăra cu atrofie musculară spinală avea posibilitatea de a face testul Covid-19 în cadrul spitalului

1068
DISTRIBUIȚI

Cazul Alinei Borha, o tânără de 24 de ani, din Vatra Dornei, care a așteptat în scaunul cu rotile, în fața Spitalului Clinic CFR din Timișoara, rezultatul testului COVID, pentru a putea face o injecție în coloană, este lămurit de conducerea Spitalului Clinic CFR din Timișoara.

Într-un drept la replică transmis redacției Ziua de Vest, în urma publicării articolului ”O tânără în scaunul cu rotile a așteptat în fața Spitalului Clinic CFR din Timișoara rezultatul testului COVID”, conducerea Spitalului Clinic CFR din Timișoara transmite următoarele:

”Concret, internarea pacienților nu este condiționată de prezentarea testului Covid-19 ci, în urma triajului epidemiologic, persoanele sunt testate conform Ghidului de testare emis de Institutul Național de Sănătate Publică.

În cazul pacienților înrolați în Programul National de Sănătate P6.24 – atrofie musculară spinală, menționăm faptul că au posibilitatea de a fi recoltați în cadrul spitalului, urmând ca probele să fie prelucrate într-unul din centrele de testare din Timișoara.

Conducerea Spitalului Clinic C.F. Timișoara a luat toate măsurile legale și epidemiologice pentru ca acest program național de tratament pentru boli rare să se desfășoare fără întrerupere, în contextul în care spitalul a fost desemnat suport Covid-19 prin OMS nr. 555/2020. De la decretarea stării de urgență și până în prezent, au fost efectuate 21 de administrări intratecale prin puncție lombară la pacienții adulți cu atrofie musculară spinală.”

Comentarii

comentarii