Acasă Actualitate Spitalul de Copii din Timişoara va fi gata anul acesta, dar se...

Spitalul de Copii din Timişoara va fi gata anul acesta, dar se va da în folosinţă etapizat

DISTRIBUIȚI

robu spital copiiAceasta e promisiunea primarului Nicolae Robu, că până la sfârşitul anului 2018 noul corp de clădire din curtea Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, cel mai mare din vestul ţării, va fi gata. Chiar dacă se va reuşi performanţa, darea în folosinţă va fi etapizată, în funcţie de banii pe care primăria îi va avea pentru dotările interioare.

În privinţa datoriilor, edilul susţine că nu sunt restanţe, ci doar facturile curente din ultimele 3 săptămâni, de circa 3 milioane de lei, iar restanţe prea mari nu se acceptă, fiind un obiectiv prioritar.

„La Spitalul de Copii se lucrează pe bani de la primărie, în 10 iulie se mai fac plăţi către firma care face lucrarea. Restanţe nu sunt decât de dată recentă, 2-3 facturi depuse în ultimele 3 săptămâni, de circa 3 milioane de lei. Nu sunt restanţe cu mai mult timp în urmă, pentru că este obiectiv prioritar. Sper ca guvernul să-şi aducă aminte să ne deconteze sumele, cele puţin la finele anului. Avem aşa nevoie mare de lichidităţi!”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Chiar dacă anul acesta se termină cu lucrările de construcţii la Spitalul de Copii, nu este totul gata, pentru rămâne efortul de dotare, unde municipalitatea speră să vină şi aportul Ministerului Sănătăţii, unul mult mai mare.

„După ce noi vom termina lucrările de construcţie, spitalul se va da în folosinţă etapizat, în ritmul în care vom avea bani vom achiziţiona echipamente pentru dotare, paturi, mobilier şi pe măsură ce se va face dotarea se va da în folosinţă. Nu cred că vom putea să dăm drumul la tot spitalul deodată. Raţional se va da eşalonat, în ritmul în care putem finaliza. În Timişoara nu s-a mai construit nicio clădire spitalicească de prin anii 60-70. Eu am asumat să construim clădiri spitaliceşti şi este foarte frumoasă această clădire care va avea şi pistă pentru elicopter. Totul va fi la cele mai înalte standarde”, a mai spus edilul.

Noul corp de clădire, a cărui construcţie costă circa 47 de milioane de lei cu TVA, va avea DS+P+6E şi va găzdui şapte secţii ale spitalului, dar au fost probleme şi întârzieri pe perioada construcţiei din cauza banilor; firma Prompt cu care s-a început lucrarea a intrat în insolvenţă, apoi s-a continuat cu firma Sulfatim, care s-a angajat să termine lucrarea.

Comentarii

comentarii