Acasă Sănătate Spitalul Judeţean Arad are un deficit de 1.500 de angajaţi, din cauza...

Spitalul Judeţean Arad are un deficit de 1.500 de angajaţi, din cauza lipsei fondurilor

DISTRIBUIȚI

spital-aradSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a încheiat un concurs prin care a angajat cei mai mulţi oameni din ultimii zece ani – aproximativ o sută de persoane, însă rămâne cu un deficit de 1.500 de salariaţi, gradul de ocupare a posturilor fiind sub 65 la sută, din cauza lipsei fondurilor.
SCJU Arad a scos la concurs aproximativ o sută de posturi vacante, care au fost ocupate de la 1 septembrie, după ce mulţi ani au fost blocate din cauza bugetului limitat pentru cheltuieli de personal.
Potrivit managerului spitalului, Adrian Wiener, acesta a fost cel mai mare val de angajări din ultimii zece ani şi a fost posibil în urma unei decizii a Consiliului Judeţean, care controlează unitatea medicală.
Cele mai multe angajări au fost făcute pe posturile de asistenţi medicali, unde deficitul de personal era mare. Astfel, au fost ocupate 34 de posturi de asistenţi medicali, 33 de infirmieri debutanţi şi 14 de brancardieri.
Angajări s-au mai făcut la serviciile Resurse Umane, Tehnic, Juridic şi Administrativ.
Potrivit lui Wiener, toate posturile deblocate au fost pentru personalul mediu şi auxiliar, iar următorul concurs va fi pentru şase posturi de medici.
Chiar şi după angajările recente, SCJU Arad are un important deficit de personal, gradul de ocupare a schemei fiind sub 65 la sută, din cauza plafonărilor bugetare.
Astfel, spitalul are în prezent aproximativ 2.000 de angajaţi, din cei peste 3.500 de care ar avea nevoie.
La asistenţi medicali, gradul de ocupare este de 70 la sută, iar la medici este de 85 la sută, deficitul cel mai mare fiind la personalul auxiliar.
“După ce vom analiza impactul bugetar al noilor angajări, vom vedea dacă este posibilă scoaterea la concurs a altor posturi. Acest lucru se va putea face doar cu acordul Consiliului Judeţean”, a declarat Wiener.
SCJU Arad are 1.400 de paturi, în 52 de secţii şi 22 de clădiri, în ţară fiind spitalul cu cele mai multe imobile şi cea mai mare răspândire, pe o rază de peste 85 de kilometri.
În fiecare an, unitatea are aproximativ 50.000 de pacienţi internaţi, 150.000 de persoane consultate în ambulatoriu şi peste 60.000 de persoane care sunt îngrijite la Unitatea de Primire Urgenţe.

Comentarii

comentarii