Acasă Actualitate Spitalul Județean și maternitatea Bega se pregătesc pentru încă o iarnă fără...

Spitalul Județean și maternitatea Bega se pregătesc pentru încă o iarnă fără centrală termică proprie

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a alocat primii bani pentru instalarea unui sistem propriu de încălzire a clădirii principale a Spitalului Județean Timișoara încă din luna noiembrie a anului trecut. Totuși, nici până acum nu s-a reușit finalizarea licitației pentru contractul unei noi centrale termice. Situația este similară și la Maternitatea Bega, care aparține tot de Județean.

Laurențiu Stavrat, șeful Direcției Tehnice din cadrul Județeanului, a fost solicitat să prezinte consilierilor județeni situația acestui proiect vital pentru activitatea spitalului, dar și cel similar pentru Maternitatea Bega, parte a Județeanului.

”În acest moment suntem în procedura de evaluare a celor patru ofertanți care s-au înscris în acest proiect. În stadiul actual trei s-a calificat pentru deschiderea ofertei economice, iar pentru spitalul Bega, unde proiectul este în faza de a fi promovat și urcat pe SEAP. Proiectul pentru clădirea principală a Spitalului Județean a fost evaluat în devizul general la 4,5 milioane de lei, fiind alocată  în prima etapă 900.000 de lei. Dificultatea implementării acestui proiect constă și în faptul că l-am fragmentat în etapa 1 și etapa 2, motiv pentru care și proiectantul și ofertanții au avut dificultăți de prezentare a ofertei. Din păcate, la spitalul Bega din cei 500.000 de lei alocați, valoarea estimată în devizul general este două milioane și jumătate probabil vom avea o dificultate în a evalua ofertele tehnice”, a anunțat Stavrat.

Preșeintele CJT, Alin Nica, i-a atras atenția reprezentantului Spitalului Județean că există credite bugetare și credite de angajament, iar o licitație poate fi demarată chiar dacă banii nu au fost puși integral ca să stea degeaba în cont.

”Trebuie să faceți diferența între creditele de angajament și creditele bugetare. Pentru a demara licitația nu este nevoie să aveți toți banii în buget. Mai ales că este un proiect care se întinde și pe anii viitor”, a spus Nica.

Ce se întâmplă dacă nu e gata centrala la timp? Se trece pe instalația de climatizare, spune Stavrat, instalația de alimentare cu energie electrică a fost schimbată.

Consiliul Județean Timiș a alocat banii pentru centrală încă din noiembrie 2021, atunci când orașul a rămas fără încălzire centrală.

Comentarii

comentarii