Acasă Actualitate Spitalul Județean Timișoara este aproape de preluarea Spitalului CFR Timișoara

Spitalul Județean Timișoara este aproape de preluarea Spitalului CFR Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății discută în această perioadă despre transferul între cele două, de la primul spre al doilea, a Spitalului CFR. O astfel de înțelegere ar strica ”apele” Primăriei Timișoara, care dorește unitatea medicală pentru Spitalul Municipal, o tranzacție despre care era destul de sigură, anunțând că a trimis la guvern ultimele acte pentru a se putea efectua transferul.

Conform noilor informații, unitatea medicală ar urma să ajungă la Sănătate și, de aici, la Spitalul Județean Timișoara, deci, în patrimoniul județului.

La CFR mai este și o problemă legată de proprietatea unei clădiri, aceasta a fost retrocedată acum ceva vreme, urmează să fie expropriată, iar când problema va fi rezolvată se va putea trece la transferul administrării, fie spre Județean, fie spre Primăria Timișoara.

”Vorbim de Spitalul CFR, pe care ministerul Transportul vrea să îl transfere către Ministerul Sănătății sau către autoritățile locale, nu știm încă spre spre ce opțiune ne vom îndrepta. Pare în acest moment că se va duce către Spitalul Județean, la Ministerul Sănătății, sau Spitalul CFR va reveni autorităților.”, a declarat, vineri, Alfred Simonis, șeful PSD Timiș, președintele Camerei Deputaților.

După cum spuneam, rămâne de rezolvat o problemă legată de proprietatea unei clădiri.

”Vă voi dezvălui de asemenea faptul că până să se facă acel transfer către Spitalul Județean, Ministerul Transporturilor va mai expropria ultima clădire din acea incintă, un palat, acela a fost retrocedat în condiții suspecte în urmă cu foarte mulți ani. Va fi expropriat, Ministerul Sănătății va intra în posesia lui și după aceea, fără niciun fel de problemă juridică, va fi transferat către județul Timiș. Nu vreau să lungesc foarte mult”, a mai spus Simonis.

Comentarii

comentarii