Acasă Actualitate Spitalul militar de la Stadionul CFR din Timișoara va avea 56 de...

Spitalul militar de la Stadionul CFR din Timișoara va avea 56 de paturi și modul de carantină pentru 120 de persoane. Astăzi încep pregătirile

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 22 aprilie, încep pregătirile la spitalul militar instalat de MApN pe stadionul CFR din Timișoara. Detalii legate despre aceste pregătiri au fost oferite încă de marți seară de Ministerul Apărării Naționale, la ora 18.07, și de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, la ora 18.12. Miercuri, la orele prânzului, și viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a făcut câteva precizări.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, astfel, că instalează a treia facilitate medicală de acest gen din țară. Pentru spitalul militar, denumit de MApN Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT), de la Timișoara, din incinta stadionului CFR, vor fi aduse, începând de astăzi, containere și echipamente specifice de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș. De asemenea, aici va mai fi nevoie de lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. „Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilității  medicale, precum și racordarea la utilități”, asigură reprezentanții MApN.

„Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Formațiunea medicală va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Instalarea și operaționalizarea SMMIT Timișoara este realizată de Direcția medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii”, mai transmiteau reprezentanții ministerului.

Călin Dobra a lăudat inițiativa MApN, în condițiile în care acesta ar ajuta la suplinirea nevoilor celorlalte unități medicale, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească.

Dobra a anunțat, că, de altfel, și Consiliul Județean Timiș oferă ajutor pe această cale și pune la dispoziție generatorul de mare putere, de 450 KWA, achiziționat anul trecut pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. Acesta ar urma să asigure energia electrică pentru funcţionarea zonei de carantină.

„De altfel, vom contribui cu tot ce este nevoie, pentru că eu consider că este extrem de important ca toate autoritățile implicate în lupta cu coronavirusul să aibă un singur scop: siguranța și sănătatea cetățenilor”, a scris președintele CJT.

Informațiile transmise de MApN au fost preluate și de viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu. „Sprijinim acest demers prin amplasare, participare la amenajare teren, racordarea la utilități și toate elementele de care va fi nevoie și care vor apărea pe parcurs”, a mai adăugat celor transmise de minister, pe pagina sa de Facebook, Diaconu.

Detaliile legate de termenul de finalizare a pregătirilor și, deci, de când va putea fi dat în folosință spitalul sunt așteptate de la Ministerul Apărării Naționale.

Comentarii

comentarii