Acasă Actualitate Spitalul mobil rămâne în continuare pe Stadionul CFR. Timișoara rămâne singurul oraș...

Spitalul mobil rămâne în continuare pe Stadionul CFR. Timișoara rămâne singurul oraș cu astfel de unitate… pentru că „e capitală europeană a culturii”

DISTRIBUIȚI

Prefectul Mihai Ritivoiu (PSD) anunță că unitatea mobilă a Spitalului Militar va rămâne unde este, adică pe Stadionul CFR. Timișoara rămâne singurul oraș din țară cu o astfel de „facilitate”. Deși Ministerul Apărării Naționale ar fi dorit și închiderea acesteia, prefectul a insistat pentru păstrarea ei. Argumentul invocat de social-democrat: Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timişoara va rămâne operațională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel național au fost înființate în anul 2020 trei asemenea facilități, la Bucureşti, Constanța şi Timişoara. La început de 2023 se intenționa închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naționale menținerea spitalului nostru, invocând printre altele şi faptul ca Timişoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcțională, celelalte două închizându-se. Mulțumesc Ministerului Apărării Naționale pentru sprijin!”, anunță, într-o postare pe Facebook, Mihai Ritivoiu.

Vă amintim că Stadionul CFR a găzduiește unitatea mobilă (SMITT) a Spitalului Militar „Victor Popescu” Timișoara încă din primăvara anului 2020. În luna iulie a aceluiași an a devenit și funcțional odată cu creșterea rapidă a numărului de cazuri de COVID-19 în Timișoara și județ. Între timp, acesta a fost pentru o perioadă inclusiv centru de vaccinare.

Comentarii

comentarii