Acasă Actualitate Spitalul Municipal Lugoj – 960.000 de lei pentru reabilitare şi aparatură

Spitalul Municipal Lugoj – 960.000 de lei pentru reabilitare şi aparatură

DISTRIBUIȚI

Instituţia medicală lugojeană a primit şi avizul Ministerului Sănătăţii pentru a-şi schimba denumirea în Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”
Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Municipal Lugoj suma de 800.000 de lei pentru reabilitarea pavilionului central. „De la preluarea Spitalului Municipal am demonstrat seriozitate în toate preocupările privind administrarea acestuia, de la plata datoriilor de 3,2 milioane de lei şi până la investiţiile pe care le facem permanent în aparatură medicală. Astfel, am reuşit să convingem cele două foruri – Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş, să ne repartizeze aceşti bani. Suma nu este suficientă, de aceea, în paralel întreprindem şi alte demersuri pentru a obţine finanţări”, a declarat primarul Francisc Boldea. Conducerea spitalului lugojean a decis ca această sumă, alocată în două tranşe (300.000 de lei în trimestrul III şi 500.000 de lei în trimestrul IV) să fie folosită pentru reabilitarea secţiei de neonatologie, a maternităţii şi a tot ceea ce înseamnă parte chirurgicală: traumatologie, urologie, chirurgie generală, bloc operator şi ATI. „Sigur că banii nu sunt suficienţi pentru a face tot ce dorim, dar am discutat cu personalul de specialitate şi cu şefii de secţie şi, de comun acord, am stabilit ca din aceşti bani să reabilitam tot ceea ce înseamnă parte chirurgicală: traumatologie, urologie, chirurgie generală, bloc operator şi ATI. Pentru a exista un circuit adecvat între aceste secţii şi compartimente, partea de ginecologie, care acum funcţionează la etaj, va fi mutată la parter. Pentru acest lucru ne vom apuca să reabilitam mai întâi maternitatea şi neonatologia, pe care le vom amenaja la standarde europene. După acestea ne vom apuca de modernizarea secţiei de chirurgie”, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul spitalului lugojean, ec. Florin Voichescu. În ceea ce priveşte maternitatea, se are în vedere în special creşterea gradului hotelier, prin crearea de saloane mamă – copil, astfel încât să crească gradul de adresabilitate către acest compartiment.

Ţinta conducerii: o clasificare superioară…

O altă preocupare a conducerii spitalului lugojean, cât şi a municipalităţii, este dotarea cu aparatură modernă. Şi la acest capitol unitatea medicală a primit, zilele trecute, un ajutor financiar de la Ministerul Sănătăţii. Cei 160.000 de lei vor fi destinaţi achiziţiei de aparatură performantă. Se are în vedere achiziţionarea unui aparat de radio-diagnostic digital. Pentru că suma nu este suficientă, directorul medical Mircea Şerpe speră ca administraţia locală să ajute şi în continuare spitalul, pentru că ţinta conducerii instituţiei este de a creşte cu o treaptă clasificarea spitalului din Lugoj, de la spital de gradul IV la spital de gradul III. Acest ţel este posibil, mai ales că şi încrederea populaţiei în actul medical a crescut, în ultimul an procentul de ocupare a paturilor în spitalul lugojean a crescut de la 65% la 85%.

…şi o nouă  denumire

Florin Voichescu a mai anunţat şi faptul că instituţia medicală lugojeană a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru a-şi schimba denumirea în Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”. Schimbarea denumirii spitalului va fi discutată şi în plenul Consiliului Local de joi, 29 martie. „Dacă schimbarea denumirii spitalului va fi votată şi de către consilierii lugojeni, în fiecare an, în data de 30 noiembrie, de Sf. Andrei – ocrotitorul României, vom marca Ziua Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj şi vom cinsti munca celor care îşi desfăşoară activitatea în această unitate medicală”, a spus managerul spitalului lugojean.

Taina Sfântului Maslu la spitalul din Lugoj

Spitalul Municipal din Lugoj va marca Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română printr-o acţiune care va avea loc vineri, 30 martie, de la ora 11. Acţiunea va avea loc în holul principal al pavilionului central, unde, un sobor format din şapte preoţi va săvârşi Taina Sfântului Maslu. „Ne dorim să marcăm acest eveniment pentru toţi cei care ne trec pragul, în primul rând pentru bolnavi, dar şi pentru medicii care lucrează în cadrul instituţiei noastre”, a menţionat Florin Voichescu, managerul spitalului din Lugoj.

Comentarii

comentarii