Acasă Actualitate Spitalul Municipal se va extinde cu un nou laborator de radioterapie

Spitalul Municipal se va extinde cu un nou laborator de radioterapie

537
DISTRIBUIȚI

Cu peste 30.000 de bolnavi de cancer în vestul ţării, Secţia de radioterapie a Spitalului Municipal Timişoara are nevoie de extindere şi a întocmit studiul de fezabilitate pe care l-a înaintat Municipalităţii, pentru lansare.

”Specialiştii spitalului spun că echipamentele existente în cadrul laboratorului de radioterapie sunt depăşite şi necesită costuri de mentenanţă foarte mari. Pe lângă acestea, dotarea secţiei cu un singur accelerator liniar, achiziţionat în anul 2001, duce la un timp de aşteptare îndelungat pentru pacienţi şi la amânarea tratamentului imperios necesar. Având în vedere necesitatea asigurării spaţiului pentru instalarea acceleratorului liniar de particule pentru dotarea Secţiei de radioterapie, este necesară realizarea investiţiei de extindere a Spitalului Clinic Municipal cu un corp de construcţie pentru un nou laborator de radioterapie şi acces principal pentru vizitatori şi ambulatoriu”, spune primarul Nicolae Robu.

Întrucât Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara nu poate realiza lucrări de investiţii pe un teren aflat în proprietatea primăriei şi dat în administrare spitalului, Consiliul de administraţie al Spitalului Municipal a aprobat predarea documentaţiei studiului de fezabilitate spre municipalitate.

Spitalul Municipal Timişoara a inaugurat în 2007 Centrul de radioterapie cu energii înalte, de care pot beneficia cei peste 20.000 de bolnavi de cancer din Banat ce necesită radioterapie. Investiţia totală, care a inclus şi construcţia buncărului, a fost de 15 milioane de dolari, centrul având o capacitate de 120 de pacienţi pe zi.

Centrul de radioterapie de la Timişoara deserveşte bolnavii din cinci judeţe învecinate, numai Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal având în evidenţă peste 30.000 de bolnavi, iar o parte dintre aceştia au nevoie de chimioterapie, care trebuie făcută într-un spaţiu separat.

 

Comentarii

comentarii