Acasă Administraţie Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se vor moderniza cu fonduri europene

Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se vor moderniza cu fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul de Copii Louis Țurcanu au reușit să atragă peste 140 de milioane de lei din fonduri europene PNRR pentru modernizarea condițiilor medicale din cele două spitale.

Astfel, în jur de 30 de milioane de lei vor contribui la modernizarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara și Spitalului de Copii Louis Țurcanu.

Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara va beneficia de o finanțare de peste 19 milioane de lei, prin PNRR, pentru extinderea secției de neonatologie și îmbunătățirea programului de screening. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei. Ministerul Sănătății a aprobat integral suma solicitată prin proiect, iar diferența va fi acoperită din bugetul spitalului.

Valoarea totală a proiectului depus de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timişoara, pentru creșterea capacității și dotarea infrastructurii spitalicești dedicate îngrijirii pacienților nou-născuți, cu probleme critice, este de peste 12 milioane de lei. Prin PNRR, ministerul a aprobat o alocare financiară de peste 10 milioane de lei, iar diferența va fi asigurată din bugetul spitalului.

Proiectele vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicate pacienților critici nou-născuți, asigurarea echipamentelor aferente, dotarea paturilor existente cu aparatura medicală adecvată precum și îmbunătățirea programului de screening (retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea cu aparatură medicală relevantă, amenajarea și dotarea unui centru regional de training pentru formarea continuă a cadrelor medicale în domeniul tratamentului nou-născuților.

Tot prin PNRR, cele două spitale aflate în subordinea Primăriei Municipiului Timișoara au primit o finanțare de 68 de milioane de lei (fiecare câte 34 de milioane) pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (infecțiile contactate în timpul spitalizării).

Alte proiecte depuse prin PNRR au adus Municipalului timișorean peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi. Tot la Clinicile Noi, printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, se modernizează și se extinde infrastructura de energie electrică și instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. De asemenea, 22 de ambulatorii se modernizează prin proiectul depus de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal, proiect care a primit o finanțare de peste 15 milioane de lei.

Comentarii

comentarii