Acasă Administraţie Spitalul Municipal Timișoara va avea un compartiment pentru recuperare arși

Spitalul Municipal Timișoara va avea un compartiment pentru recuperare arși

DISTRIBUIȚI

Spitalul Municipal Timișoara va înființa un compartiment pentru recuperare arși la parterul Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, de pe bulevardul C.D. Loga, nr.42-44. Finanțarea vine prin proiectul POR 2014-2020 „Extindere, reabilitare, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie Timişoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, prin demolare parţială şi extindere orizontală şi verticală“. Valoarea totală este de 23.716.126,88 lei, din care 5.203.952 lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale.

Secția pentru recuperare arși va avea șapte paturi, organizate astfel: două rezerve cu două paturi și grup sanitar; un salon cu trei paturi cu grup sanitar propriu. Va exista și un spațiu pentru cabinet de consultații și o sală de tratamente, iar bolnavii internați, inclusiv cei în fotoliu rulant, vor putea avea acces atât la grupurile sanitare, cât și la baza de tratament şi ambulatoriul de specialitate.

„Pe 23 ianuarie am fost la ședința grupului de lucru pentru marii arși, la București, în cadrul căreia s-a realizat că este mare nevoie în România de un compartiment pentru marii arși. În acest moment, toți pacienții sunt trimiși în străinătate cu costuri foarte mari din partea sistemului de sănătate”, a spus Livia Oprea, managera Spitalului Municipal. Aceasta a mai precizat că spitalul său are toată dotarea necesară, fiind necesară doar completarea cu două-trei echipamente, în valoare 20-30 de mii de euro. De asemenea, managera a menționat că personalul va merge la instruire în spitale din Belgia și Franța.

Șeful departamentului de recuperare, Mihai Predoi, a completat: „Secția de mari arși este binevenită, întrucât nu există o astfel de secție în zonă. Există Casa Austria, dar acolo unde merg cazurile acute, se ajunge după tratamentul asupra acestor traume. Există și sechele. Recuperarea se referă la aceste sechele și la combaterea lor, pe cât posibil.[…] Avem spații pregătite și putem să discutăm despre aceste finanțări”.

Proiectul pentru acest compartiment este implementat de Primăria Municipiului Timişoara şi se va finaliza la sfârşitul anului următor. Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

În viitorul apropiat se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi, există posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuti, logopezi).

Comentarii

comentarii