Acasă Administraţie Spitalul Spitalului Clinic Județean Timișoara are aparatură nouă în valoare de peste...

Spitalul Spitalului Clinic Județean Timișoara are aparatură nouă în valoare de peste 30 milioane lei

DISTRIBUIȚI

În timpul celor zece luni de mandat, martie – decembrie 2022,   managerul Spitalului Județean Timișoara Ș.L med. dr. Sorin Barac a reușit să achiziționeze echipamente medicale pentru spital, investind sumele repartizate de Ministerul Sănătății în proporție de peste 90%.

Activitatea medicală a spitalului a fost încetinită în perioada pandemiei Covid19, dar obiectivele principale manageriale au vizat reluarea activității și identificarea problemelor medicilor astfel că cea mai mare sumă, 16.205.000 lei, a fost alocată secțiilor chirurgicale respectiv blocurilor operatorii, pentru sisteme de transfer pacienți, mese de operații, instrumentar pentru chirurgia generală și pentru ortopedie, lămpi scialitice, aparate de radiologie mobilă în secțiile de ortopedie, chirurgie vasculară și urologie. Două aparate de acest fel au braț robotizat.

În secția ATI, au fost investiți 5.888.000 lei  pentru  aparat de anestezie cu monitor inclus RMN compatibil, monitoare de transport și aparatură specifică pentru pacienții aflați în stare critică, iar laboratorul clinic al spitalului a primit investiții în valoare de 9.042.000 lei pentru o linie nouă automată necesară investigațiilor și pentru reconfigurarea tehnică a aparaturii existente.

Serviciul de call-center realizat pentru pacienții care accesează serviciile medicale în Ambulatoriul spitalului inclusiv posibilitatea  programării la consultații și de pe smartphone a fost primul pas spre investiția pentru digitalizarea blocurilor operatorii din clădirea principală a spitalului, Casa Austria, Ortopedie și ATI.

https://www.hosptm.ro/spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-pius-brinzeu-timisoara-in-avangarda-procesului-de-digitalizare-a-sistemului-sanitar-romanesc/

”Anul 2022 este anul în care activitatea medicală din spital s-a repliat după anii pandemici, corpul  medical a preluat patologia  specifică unui spital cu toate specialitățile incluse, iar pacienții din Timiș și din județele limitrofe au accesat și serviciile medicale din ambulatoriu, în condițiile în care tot mai mulți medici au extins aici programul de consultații”, a concluzionat dr. Sorin Barac.

 

 

Comentarii

comentarii