Acasă Actualitate Spitalul Victor Babeș Timișoara a lansat prima platformă medicală din România de...

Spitalul Victor Babeș Timișoara a lansat prima platformă medicală din România de educare și conștientizare privind bolile pulmonare

DISTRIBUIȚI

Luni, 12 septembrie, Spitalul  Victor Babeș Timișoara a lansat prima platformă medicală din România de educare și conștientizare, privind bolile pulmonare www.pneumocontrol.ro

Prof.univ.dr. Cristian Oancea, inițiatorul programului și managerul spitalului, a explicat că la realizarea proiectului Pneumocontrol au contribuit medici specialiști pneumologi, imagiști, farmaciști și infecționiști din cadrul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Platforma medicală este dedicată bolilor pulmonare principale și prezintă informații medicale recente și de interes pentru pacienți și specialiști din domeniul pulmonar. Interacțiunea cu pacienții, prin intermediul formularului de contact și sfaturile oferite acestora, vor maximiza șansele de recuperare/vindecare pentru pacienții cu boli pulmonare.

Pe platformă sunt descrise 18 patologii pulmonare de 20 de specialiști.

“Prin această platformă dorim să oferim un instrument de educare și conștientizare (awareness) a pacienților cu boli pulmonare.

Pandemia a accelerat digitalizarea și informatizarea medicală, interfața cu pacientul fiind schimbată de la real la virtual.

Din nefericire, timpul alocat educării medicale este din ce în ce mai redus, această platformă venind în sprijinul pacienților cu date utile, cu informații, explicații și exemple pe înțelesul lor.

Într-o secțiune a paginii, bolnavii vor putea pune întrebări și vor primi răspunsuri de la specialiști”, a spus prof.dr. Oancea.

Platforma este realizată de o echipă profesionistă de medici de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, cu o vastă experiență în bolile respiratorii.

Una dintre cele mai grave patologii este BPOC. ACEASTA Se caracterizează prin simptome respiratorii persistente (respirație dificilă, tuse, scăderea capacității de efort) și limitare a fluxului de aer, datorate alterărilor căilor respiratorii inferioare și/sau alveolare.

BPOC este o boală a plămânului, care afectează inițial respirația. În timp, alterează și alte funcții ale organismului: funcția cardiacă, funcția musculară, funcția mentală, etc.

Boala este cronică adică o dată declanșată, progresează până la sfârșitul vieții. Nu poate fi vindecată ci doar încetinită progresia. Așadar apelați din timp la specialiști și accesați www.pneumocontrol.ro.

Comentarii

comentarii