Acasă Actualitate Spitalul Victor Babeș Timișoara: alte întrebări și răspunsuri legate de vaccinarea anti-COVID

Spitalul Victor Babeș Timișoara: alte întrebări și răspunsuri legate de vaccinarea anti-COVID

DISTRIBUIȚI

Miercuri 3 februarie, Spitalul Victor Babeș Timișoara a prezentat bănățenilor alte întrebări și răspunsuri oferite de Ministerul Sănătății și legate de vaccinul anti – COVID19.

Acestea se adaugă celor 25 publicate săptămâna trecută.

26) Dacă un pacient ia antibiotic profilactic în vederea unor extracții dentare nesoldate cu reacție inflamatorie ulterioară,se poate vaccina ?

Da. Dacă nu există reacție inflamatorie locală sau complicații survenite în urmă extracției, că de exemplu abcese dentare/ febra, vaccinul nu este contraindicat.

27) Un pacient este alergic la Ibuprofen. Este recomandat că înainte sau după vaccin să ia un antialergic (antihistaminic) ?

Indicația medicației antialergice (antihistaminice) va fi stabilită de către medicul alergolog !i se recomandă doar în cazul dezvoltării unei reacții alergice postvaccinale. Nu se recomandă utilizarea medicamentelor profilactic.

28) Dacă un pacient a fost diagnosticat cu COVID-19, este asimptomatic însa cu sindrom inflamator biologic minim evidențiat în analizele de laborator, există indicație de vaccinare?

Vaccinarea se recomandă la o luna după vindecarea formelor ușoare de COVID-19. Vaccinul este recomandat persoanelor care nu sunt în faza activă a bolii, respectiv în cazul persoanelor asimptomatice și cu sindrom inflamator absent.

29) În cazul în care post-vaccinare pacientul dezvoltă mialgii și cefalee cum ne putem da seama dacă acestea fac parte din tabloul de reacții adverse ușoare sau pot indică o infecție cu SARS CoV-2 ?

Atât mialgiile, cât și cefaleea au fost reacții adverse citate post-vaccinare. Într-un context epidemiologic (contact direct cu caz confirmat) sau dacă simptomatologia se menține la 48 de ore post vaccinare, este indicată testarea RT PCR SARS-CoV-2.

Comentarii

comentarii