Acasă Sport Sport pentru toţi timişorenii la “Săptămâna Olimpică”

Sport pentru toţi timişorenii la “Săptămâna Olimpică”

DISTRIBUIȚI

La Timişoara a început, luni, o nouă ediţie a “Săptămânii Olimpice”. Până duminică, timişorenii de orice vârstă, condiţie fizică sau pregătire, se pot întrece amical în mai multe dintre sporturile consacrate ale marilor Jocuri Olimpice. Evenimentul este organizat de Asociaţia Olimpică Română şi Rotary Club Timişoara. Probabil cele mai importante momente ale competiţilor se vor consuma vineri şi sâmbătă. La sala “Constantin Jude” încep, vineri de dimineaţă, “Jocurile Regionale Special Olympics”, pentru persoanele cu dizabilităţi.
În penultima zi de întreceri, sâmbătă, de la ora 10, la stadionul “Dan Păltinişanu” are loc “Crosul inimilor”, competiţie destinată exclusiv pacienţilor cu intervenţii chirurgicale pe inimă.

“În sportul de mare performanţă este mai mult fair-play decât în lumea reală”

Startul săptămânii olimpice locale a fost dat luni, cu o masă rotundă a organizatorilor – “Învinge-te pe tine însuţi”. “Este o săptămână în care cu toţii ne putem autodepăşii.
Orice timişorean poate deveni erou în această săptămână şi poate să dovedească că indiferent de vârstă şi pregătire, suntem nişte învingători practicând sportul”, a spus Doina Moţ, preşedintele Asociaţiei Olimpice din Timiş.
Fosta medaliată la Jocurile Olimpice, gimnasta Maria Olaru, susţine ceva aproape incredibil: “Sunt foarte mulţi sportivi de mare performanţă care nu se adaptează în jungla de zi cu zi atunci când îşi încheie cariera.
Acolo, în sportul de mare performanţă, este mult mai mult fair-play decât în lumea reală”. “Săptămâna Olimpică” se mută, marţi, de la ora 10, la Palatul Copiilor, unde vor avea loc concursuri de desene pe asfalt. Micuţii din clasele I-IV vor câştiga dacă vor reprezenta cât mai bine maxima olimpică “Citius, Altius Fortius”.
Miercuri, de la ora 10, are loc “Pentatlonul olimpic şcolar”, la Liceul “Banatul”. Tot miercuri va avea loc şi jurizarea lucrărilor la faza judeţeană a celor două concursuri cu finală pe ţară: „Un condei numit fair-play” şi „Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor”.
Jocurile Olimpice pentru şcolari se mută, joi, la Şcoala Generală 30 din Timişoara.
Aici, de la ora 10, începe competiţia de volei “Ziua olimpică a şcolii”. În aceeaşi zi, la Liceul “Banatul” au loc mai multe competiţii de echipă, strânse sub titulatura de „Diferiţi, egali şi împreună”.

Comentarii

comentarii