Acasă Eveniment Săptămâna prevenirii criminalităţii la Timişoara

Săptămâna prevenirii criminalităţii la Timişoara

350
DISTRIBUIȚI

Pentru a sensibiliza populaţia cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea angrenării cetăţenilor în acţiuni specifice, IPJ Timiş a demarat o campanie de prevenire a criminalităţii încă din anul 2006. Anul acesta, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş vor desfăşura activităţi pentru îmbunătăţirea parteneriatului Poliţie-Comunitate. Campania de prevenire a criminalităţii are mai mulţi parteneri, printre care: IŞJ Timiş, Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Timişoara, Organizaţia ,,Salvaţi Copiii” Filiala Timiş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş. Activităţile desfăşurate vor fi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi fiind destinată unei teme distincte.

Luni – 24 septembrie
Lansarea evenimentului, desfăşurarea şedinţei lunare a Comisiei Judeţene pentru Prevenirea Violenţei în Unităţile Şcolare, prilej cu care vor fi discutate principalele aspecte şi propuneri pentru anul şcolar 2012 – 2013, pe linia prevenirii delincvenţei juvenile şi a violenţei în instituţiile de învăţământ.

Marţi – 25 septembrie
Organizarea unui simpozion pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, la care vor fi invitaţi directorii instituţiilor de învăţământ unde activează ,,Infocentrele” de informare şi consiliere şcolară.

Miercuri – 26 septembrie
Lansarea Campaniei ,,ŞI ŢIE ŢI SE POATE ÎNTÂMPLA”, privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului în mediul urban al judeţului Timiş. Scopul campaniei este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare  a propriei persoane, a autoturismelor, locuinţelor şi a produselor din societăţile comerciale.

Joi – 27 septembrie
Lansarea Campaniei ,,SATE FĂRĂ CRIMINALITATE”, privind prevenirea infracţiunilor de furt şi a infracţiunilor săvârşite cu violenţă în mediul rural al judeţului Timiş.

Vineri – 28 septembrie
În cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră ,,ALEGE VIAŢA” se vor desfăşura activităţi de informare a tuturor participanţilor la trafic cu privire la măsurile ce trebuiesc adoptate pentru prevenirea accidentelor rutiere.

 

Comentarii

comentarii