Acasă Uncategorized Staţiile şi liniile de tramvai din Timişoara – transformate în pubele de...

Staţiile şi liniile de tramvai din Timişoara – transformate în pubele de gunoi

DISTRIBUIȚI

Staţiile de tramvai, autobuz şi troleibuz din Timişoara, dar şi liniile de tramvai sunt transformate, de cele mai multe ori, de către unii dintre concetăţenii noştri în pubele de gunoi. În timp ce aşteaptă mijlocul de transport, dacă îşi termină ţigara de fumat ei abandonează chiştocul jos sau între linii, nici măcar nu se “obosesc” să îl stingă şi să îl arunce la coş. La fel fac şi cu ambalajele de hârtie, pet-urile de bere sau suc, biletele de călătorie epuizate sau pachetele de ţigări goale.

Gunoi peste tot

În staţia de tramvai şi pe linia ferată de la intersecţia dintre bdul. General Dragalina cu bdul. 16 Decembrie am găsit chiar sacoşe abandonate, pline de gunoi, iar deşeurile sunt abandonate şi în spatele staţiilor de tramvai. Pe str. Ana Ipătescu situaţia e şi mai gravă. Gunoiul este împrăştiat peste tot. Conform Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 371 din 2007, amenzile pentru abandonarea deşeurilor pe stradă şi în alte locuri neautorizate sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.500 lei pentru persoane juridice. În ultimele zile, poliţiştii locali au aplicat 25 de sancţiuni, în valoare de 11.290 lei, pentru nerespectarea de către asociaţiile de proprietari a colectării separate a deşeurilor, unor persoane pentru însuşirea de deşeuri reciclabile din recipiente, dar şi pentru aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare pe domeniul public.

Din 19 martie începe curăţenia în Timişoara

Poliţia Locală Timişoara continuă acţiunile pe această linie şi, cu ocazia organizării de către Primăria Timişoara şi Retim a acţiunii de curăţenie de primăvară, începând de luni, 19 martie, reaminteşte cetăţenilor că se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc. Proprietarii imobilelor care depozitează deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor, intră sub incidenţa Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, putând fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei. De asemenea, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) trebuie să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, pentru a facilita colectarea acestora. În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

 

 

Comentarii

comentarii