Acasă Actualitate Starea blocurilor din Arad, înscrisă în Jurnalul Evenimentelor

Starea blocurilor din Arad, înscrisă în Jurnalul Evenimentelor

DISTRIBUIȚI

Uniunea Profesională a Administratorilor Arad, în colaborare cu Inspectoratul de Stat în Construcţii au elaborat primele măsuri preventive privind siguranţa construcţiilor din municipiul Arad, care au ca scop evitarea tragediilor de genul celei care a avut loc, în luna februarie, la Sighetul Marmaţiei, cauzată de fisurarea unei conducte de gaze. Primul pas pentru prevenirea acestui gen de evenimente a fost făcut de Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a remis asociaţiilor de proprietari din municipiul Arad o atenţionare privind urmărirea comportării în timp a construcţiilor şi completarea Jurnalului Evenimentelor.

Cum marea majoritate a asociaţiilor de proprietari nu deţin Jurnalul Evenimentelor, Uniunea Profesională a Administratorilor Arad a tipărit acest document, care poate fi pus la dispoziţia preşedinţilor şi administratorilor de condominii. În Jurnalul Evenimentelor vor fi înscrise: acţiunile sistematice de observare, examinare, investigare a modului în care răspund (reacţionează) construcţiile, în decursul utilizării lor, sub influenţa acţiunilor agenţilor de mediu, a condiţiilor de exploatare şi a interacţiunii construcţiilor cu mediul înconjurător şi cu activitatea utilizatorilor.

Personalul însărcinat cu efectuarea activităţii de urmărire curentă va întocmi rapoarte ce vor fi menţionate în Jurnalul Evenimentelor şi vor fi incluse în Cartea Tehnică a construcţiei. În cazul în care se constată deteriorări avansate ale structurii construcţiei, beneficiarul va solicita întocmirea unei expertize tehnice.

În cadrul urmăririi curente a construcţiilor, la apariţia unor deteriorări ce se consideră că pot afecta rezistenţa, stabilitatea şi durabilitatea construcţiei proprietarul sau utilizatorul va comanda o inspectare extinsă asupra construcţiei respective urmată dacă este cazul de o expertiză tehnică.

Comentarii

comentarii