Acasă Actualitate Starea post-Bologna – în analiză UVT, România, – Universitatea din Milano, Italia

Starea post-Bologna – în analiză UVT, România, – Universitatea din Milano, Italia

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara face parte din proiectul Erasmus+ KA2 Eco/logical Learning and Simulation Environments in Higher Education (ELSE), 2018-2021. Acesta este coordonat de către  prof. dr. Alba Graziano de la Università degli Studi dellaTuscia, Italia, iar parteneri sunt nouă instituții europene. Echipa UVT este reprezentată de către Facultatea de Litere, Istorie și Teologie pe de-o parte, prin lect. dr. Aba-Carina Parlog, și de către DPPD, prin conf. dr. Marius Crișan.

Obiectivele proiectului sunt analiza stării de fapt în perioada post Bologna, stimularea utilizării uneltelor electronice (platforme e-learning, simulări pe computer, învățarea bazată pe probleme, etc) și crearea unui input de cercetare prin două manuale – unul adresat cadrelor didactice și unul adresat elevilor și studenților, organizarea de workshopuri și seminare pe teme de mai sus.

Programul intensiv de pregătire se adresează atât cadrelor didactice, cât și studenților și vor avea loc la Universitatea Politehnica din Milano, Italia. Sunt disponibile un număr de patru burse în acest sens. De asemenea, pe partea de training va avea loc o sesiune la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, în cadrul unui eveniment de multiplicare a rezultatelor proiectului. De asemenea, poate exista posibilitatea finanțării participării la acest eveniment –spune Florin Jurca, ofiţer de presă, Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Comentarii

comentarii