Acasă Sport Start în competiţia Student Sport

Start în competiţia Student Sport

553
DISTRIBUIȚI

„Prima acţiune care pune la aceeaşi masă trei rectori este una sportivă”, a spus prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest Timişoara

În 2 aprilie a avut loc deschiderea oficială a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal organizat de Student Sport România. Cuvântul de deschidere a fost rostit de gazda evenimentului, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest Timişoara. „Prima acțiune care pune la aceeași masă trei rectori este una sportivă. Sportul este un element esențial în viața fiecăruia. Vreau să felicit organizatorii, să vă felicit pe voi cei care ați răspuns. Universitatea de Vest Timișoara va fi un permanent susținător al sportului, tinereții, energiei și fairplay-ului.” Adrian Socaciu, fondatorul și nucleul echipei Student Sport le-a mărturisit tuturor celor prezenți că inițiativa i-a aparținut. Student fiind, a simțit nevoia unei competiții de acest fel și a creat-o.

Turneul Final în luna mai, la Iași

Viziunea  Student Sport este de a crea un sentiment de aparteneță la grup, la universitate, la România. Paul Pârşan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, le-a vorbit studenților și celor prezenți despre nevoia de a duce țara mai departe, de a lăsa la o parte individualismul pentru un scop mai bun, comun. „Societatea noastră necesită eforturi deosebite pentru a ne coagula, iar acțiunea Student Sport este înscrisă în acest context larg”, a declarat Pârșan.

Florin Bătrânu, renumit jucător a fotbalului românesc și unul din ambasadorii Student Sport se va ocupa de coordonarea echipei Banatului ce va juca joi seara împotriva Generației de Aur și va trebui să se decidă din ce echipă va face parte. Mai mult, a încurajat echipele timișorene să aducă acasă trofeul de la Turneul Final din luna mai de la Iași. La eveniment au participat: prof.univ.dr. Marilen Pirtea – Rector al  Universității de Vest, prof.dr.ing. Viorel Șerban – Rector al Universității Politehnice, prof.dr. Paul Pârşan – Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Flavius Nastor – Director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, Maria Anca Corescu – Director al Casei de Cultură a Studenților, Florin Bătrânu – Ambasador Student Sport, Adrian Socaciu – Fondator Student Sport.

Joi, la Banu Sport

Cei mai buni jucători de fotbal de la Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea „Politehnică” din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu se vor întrece pentru un loc în Turneul Final marți și miercuri în sala Banu Sport, iar joi în Sala Sporturilor Olimpia. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii