Acasă Economic Start în noul an școlar pentru elevii Scolii Profesionale Duale susținute de...

Start în noul an școlar pentru elevii Scolii Profesionale Duale susținute de Continental

DISTRIBUIȚI

Continental este unul dintre inițiatorii și participanții programului de reimplementare a sistemul de învățământ profesional (după model german) în sistemul de învățământ românesc. Peste 400 de elevi au absolvit sau se află în anii de studiu din 2012, de la reintroducerea sistemului profesional, și până în prezent.

“Susținerea educației din România reprezintă o prioritate pentru Continental. Compania și-a luat angajamentul de a contribui la dezvoltarea, la nivel național, a acestei forme de învățământ. Am inițiat și ne-am implicat încă de la început în proiectul de educație profesională pentru că am observat că tânăra generație a identificat oportunitățile pe care acest sistem le oferă și își dorește să facă parte din ceva concret, își dorește să clădească ceva durabil. Sistemul profesional dual de învățământ generează valoare adăugată, creează oportunități pentru economie să atragă investiții noi din partea companiilor și stimulează crearea de noi locuri de muncă pe plan național care asigură o productivitate ridicată a muncii. Iar Continental îi ajută pe tineri să devină specialiștii de mâine”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental a luat parte la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual și în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”, a creat patru clase – una în 2018, două în 2019 și una in 2020, elevii acestora urmând a-și desfășura practica în cadrul locației.

Elevii Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara

Sediile Continental din Timișoara susțin cursurile Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara unde, în total, peste 200 de elevi urmează cursurile învățământului profesional. Pentru anul școlar 2020-2021, trei noi clase au fost formate pentru specializările „Electrician”, „Electromecanică” și „Operator mașini cu comandă numerică (CNC)”.

Elevii acestor clase vor deprinde abilitățile practice care îi vor ajuta să își aducă o contribuție semnificativă în dezvoltarea industriei automotive, în unitățile de producție sau în centrele de cercetare și dezvoltare. Mentori desemnați vor supraveghea progresul elevilor în cadrul stagiilor de practică în cadrul companiilor.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: bursă lunară din partea statului și din partea companiei, bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Clasele Continental din Sibiu

109 elevi încep în noul an școlar cursurile în cele patru clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu. Pe lângă clasa a XI-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 29 de elevi, și clasele a X-a, specializările „Electronică și Automatizări” și „Electromecanică”, a câte 25 de elevi fiecare, o nouă clasă a IX-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 30 de elevi își începe din această toamnă activitatea.

Interesul pentru clasele Continental a crescut de la an la an. În 2020, numărul aplicanților a fost dublu față de numărul locurilor disponibile. Pentru cele 30 de locuri în cea de-a patra clasă de învățământ dual, au aplicat 59 de elevi. Cei nerepartizați în clasa Continental au fost redistribuți celorlalte clase în sistem de învățământ dual de la Colegiul Tehnic „Independența”. Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

De asemenea, ei vor beneficia și de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 500 de lei – 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Tehnologic “Independența”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Practica în cadrul locației din Sibiu se va face în săli recent inaugurate, dedicate elevilor din învățământul profesional dual, în noul Technical Training Center.

Din 2012 până în prezent, la nivel național, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel de județ, în zonele unde își desfășoară activitatea, precum și la nivel național.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro și are în prezent peste 232.000 de angajați în 59 de țări și piețe.

În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 arii de activitate Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Comentarii

comentarii