Acasă Actualitate „Start” la a patra ediție a UVT Liberty Marathon 2021, Timișoara

„Start” la a patra ediție a UVT Liberty Marathon 2021, Timișoara

DISTRIBUIȚI

Duminică 26 septembrie, se strigă „Start” la a patra ediție a UVT Liberty Marathon. Competiția, care pune Timișoara pe harta maratoanelor pe șosea, aduce împreună alergători experimentați, dar și oameni care se află la prima experiență de alergare.

De la 2 la 42, de kilometri există o cursă pentru fiecare. La a patra ediție a competiției, medalia este semnată de Andreea Răducan, campioană olimpică și multiplă campioană mondială. Astfel, tradiția se păstrează și colecția alergătorilor premiați cu de medalii semnate de către campioane olimpice se îmbogățește.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, a spus: „A devenit o tradiție ca medaliile câștigate de participanții la UVT Liberty Marathon să poarte simbolic semnătura unor mari campioane olimpice și mondiale ale României, iar la această ediție medalia este semnată de Andreea Răducan. Cu siguranță, bucuria trăită prin alegarea în cadrul unicului maraton românesc organizat de o universitate este întregită prin acest frumos simbol particular de pe medalia UVT Liberty Marathon. Vă așteptăm să participați la sărbătoarea alergării pe șosea, în centrul Timișoarei, la UVT și pe tot traseul maratonului 2021.”

Pentru a 4-a ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”, care va avea loc în 26 septembrie 2021, UVT a primit avizul pozitiv de la Comisia de Avizare a Adunărilor Publice, Comisia de Circulație și Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Distribuția kiturilor se realizează vineri 24 septembrie (între orele 16:00 – 21:00) și sâmbătă 25 septembrie (între orele 9:00-21:00), iar evenimentul sportiv va avea loc duminică, 26 septembrie, după un program prezentat în detaliu pe pagina WEB a ediției 2021 și pe social-media, unde sunt prezentate inclusiv condițiile de participare (prezentarea certificatului de vaccinare / testul negativ în momentul ridicării kit-ului).

În vederea evitării unor evenimente rutiere nedorite, suntem în cooperare cu Serviciul Rutier al I.P.J Timiș, Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru asigurarea punctelor-cheie de pe întregul traseu.

Locația de Start și de Sosire: Bd. Vasile Pârvan nr. 4 (sediul central UVT).

Traseul a fost gândit astfel încât să aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind variante ocolitoare pentru ca acesta să se poată desfășura pe cât posibil nestingherit și poate fi vizualizat în animație aici: https://www.plotaroute.com/route/724752

START UVT → Bd. V. Pârvan → înainte prin pasajul Michelangelo → Bd. C. Coposu → la dreapta pe Str. Pestalozzi → întoarcere 180 la stânga înainte de intersecţia cu Str. Ștefan cel Mare → Str. Pestalozzi → la dreapta pe Splaiul Nistrului → traversare parc Regina Maria → la stânga pe Bd. 3 August 1919 (pe trotuar) → la stânga pe Splaiul Nistrului → mal stâng Bega până sub Podul Traian → Splaiul Tudor Vladimirescu (trotuar) → la dreapta traversare pe Podul Metalic → la dreapta pe Splaiul Nicolae Titulescu (trotuar) → mal drept Bega → întoarcere 180 la dreapta înainte de intersecția cu Podul Decebal (după ieșirea din Parcul Copiilor) → retur pe malul drept până la Facultatea de Hidrotehnica → la dreapta pe Str. G. Enescu → traversare Parcul Justiției →la dreapta pe Str. 20 Decembrie 1989 → la dreapta pe Bd. I.C. Brătianu → întoarcere 180 la stânga înainte de intrarea în sensul giratoriu → Bd. I.C. Brătianu → la dreapta pe Str. Lucian Blaga → la stânga prin Piața Libertății → Str. V.V. Delamarina → la stânga pe Str. Mărășești → traversare Piața Victoriei (partea vestică) → întoarcere în fata Catedralei Metropolitane → traversare Piața Victoriei (partea estică) → Str. Alba Iulia → la dreapta, prin Piața Libertății → la dreapta, pe Str. L. Blaga → înainte, pe Str. 20 Decembrie 1989 → înainte, pe Bd. M. Viteazu → întoarcere 180 la dreapta, înainte de intersecția cu Str. Sf. Rozalia → Bd. M. Viteazu → la dreapta, pe Bd. V. Pârvan → UVT FINISH.

Startul se va da în “valuri” de participanți.

Precizăm că traseul va fi închis traficului rutier conform programului de mai jos:

ü Ora 00:00 – Închiderea pasajului Michelangelo

ü Ora 05:00 – Închiderea traficului pe Bd. Vasile Pârvan pentru montarea zonei de start / finish (sectorul din fața UVT, dintre intersecția cu Bd. M. Viteazu și pasajul Michelangelo);

ü Ora 07:00 – Închiderea traficului pe tot traseul

ü Ora 17:00 – deschiderea traficului auto

Pentru a veni cât mai mult în întâmpinarea șoferilor, utilizatorii platformelor Waze și Google Maps vor fi ghidați în timp real în intervalul de mai sus pentru ocolirea închiderilor de trafic – a atenționat rectorul Marilen Pirtea.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii