Acasă Actualitate Statul cere banii de sporuri înapoi angajaţilor CJ Timiş

Statul cere banii de sporuri înapoi angajaţilor CJ Timiş

313
DISTRIBUIȚI

10.000 de dolari ar avea de dat în medie fiecare angajat
“Vestea asta, a restituirii unor sume importante, pentru un om obişnuit este extrem de proastă şi arată un neprofesionalism, până la urmă, o disperare a acestui guvern, care s-a gândit să scoată bani chiar şi din piatră seacă”, spune consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca
Angajaţii Consiliului Judeţean Timiş sunt pe cale să rămână fără banii care probabil nu-i mai au. De ce? Păi, simplu! Guvernul s-a gândit că nu ar fi rău dacă le-ar cere retroactiv sporurile de care au beneficiat până la sfârşitul anului trecut. Nu-i destul că le-au tăiat, acum vor şi banii înapoi, mai bine-zis sporurile care le-au fost acordate angajaţilor consiliului judeţean, începând din anul 2007. Consilierul judeţean Viorel Sasca a făcut un calcul şi a reieşit că fiecare angajat în parte ar avea de dat cam 10.000 de dolari de căciulă înapoi statului. Iar pe criza asta, o asemenea datorie în plus la purtător pică cum nu se poate mai prost. Una este să tai sporurile şi alta este să mai ceri şi banii înapoi, după ce ele au fost acordate.

“Tot la cei mai mici şi mai mulţi – tot de acolo se vrea să se strângă banii”
“Vin de la consiliul judeţean, unde s-a primit o ştire extrem de neplăcută. Salariaţii vor trebui să restituie nişte bani începând din 2007 – spor de fidelitate, pentru îmbrăcăminte şi altele. S-a primit o dispoziţie că trebuie înapoiaţi acei bani începând din 2007. Echivalentul cam a 10.000 de dolari de persoană, echivalentul salariului pe trei ani.

Vestea asta, a restituirii unor sume importante, pentru un om obişnuit este extrem de proastă şi arată un neprofesionalism, până la urmă, o disperare a acestui guvern, care s-a gândit să scoată bani chiar şi din piatră seacă. Dintr-o dată se constată că aceste sporuri nu mai sunt legale, retroactiv, cu trei ani în urmă. Sigur că au fost şi sporuri nejustificate, ca acest spor de dispozitiv, dar de aici şi până la a sări în extrema cealaltă şi a lua banii pe trei ani înapoi pentru nişte sporuri care se justifică şi care au fost aprobate… acei oameni nu au nici o vină, s-a parcurs filiera legală. Probabil, se va ajunge la instanţă. Cei afectaţi pot să ajungă în instanţă. Probabil asta se va întâmpla. Tot la cei mai mici şi mai mulţi – tot de acolo se vrea să se strângă banii, nu cred că se va reuşi, nu cred că este o acţiune benefică”, spune consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca.

“Este o acţiune formulată în instanţă, prin care se cere anularea contractului colectiv de muncă din 2007”
În Consiliul Judeţean Timiş sunt peste 140 de angajaţi – funcţionari publici şi personal contractual. Pentru a cere aceste sporuri retroactiv, guvernul a formulat o acţiune în instanţă. Iar de aici încolo se va vedea cine va avea câştig de cauză – statul sau angajaţii… “Este o acţiune formulată în instanţă, prin care se cere anularea contractului colectiv de muncă din 2007. Nu suntem numai noi în acest caz. Regretabil este, însă, cum se procedează. O să vedem ce o să fie”, spune secretarul Consiliului Judeţean Timiş Petrişor Nădăştean.

Comentarii

comentarii