Acasă Eveniment Ștefan Claudiu Stoichița, un tânăr pompier din Timișoara, erou pentru victimele accidentului...

Ștefan Claudiu Stoichița, un tânăr pompier din Timișoara, erou pentru victimele accidentului cumplit de la Tureni

1734
DISTRIBUIȚI

Un tânăr pompier din Timișoara a devenit erou pentru victimele unui accident rutier care s-a petrecut în Cluj, la Tureni. Ștefan Claudiu Stoichița, de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, a văzut cu ochii lui impactul violent între o autoutilitară și un Renault și a sărit să ofere primul ajutor victimelor.

Accidentul s-a petrecut în fața lui, la Tureni, Cluj, și s-a soldat cu rănirea a două persoane.

Ștefan Claudiu Stoichița, deși e pompier de un an, a știut ce are de făcut și a contribuit la salvarea celor două vieți.

Claudiu se întorcea din concediu și a fost martorul unui accident rutier care s-a petrecut chiar în fața lui, în localitatea Tureni din județul Cluj.

Instinctul de salvator l-a făcut să oprească imediat și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

În impact au fost rănite două persoane: o tânără de 24 de ani, din Turda, pasager în autoturism şi un bărbat de 59 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Deși a intrat în familia pompierilor timișeni de un an doar, Claudiu a știut ce are de făcut. Mai întâi a evaluat toate persoanele implicate în accident și a acordat primul ajutor medical unui bărbat care acuza dureri la nivelul capului, toracelui și la nivelul coloanei cervicale.

Apoi s-a îndreptat către autovehiculele implicate în accident și a observat că există scurgeri de combustibil. Conștient fiind de pericolul unui incendiu la un astfel de caz, Claudiu a deconectat rapid bornele autovehiculelor și a asigurat zona până la sosirea echipajelor de pompieri.

Pentru reacția lui promptă, colegii de la ISU Timiș l-au felicitat pe tânărul pompier și au scris despre el că ”a ales această meserie cu inima și este devotat misiunii care i-a fost încredințată”.

Comentarii

comentarii