Acasă Eveniment Ştefan Cojocnean este mai eficient decât SRI. A mai descoperit 15 migranți...

Ştefan Cojocnean este mai eficient decât SRI. A mai descoperit 15 migranți în Parcul Botanic

DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Ştefan Cojocnean a ajuns să fie mai eficient în depistarea migranților decât polițiștii. Practicant al sporturilor extreme, Ștefan obișnuiește să alerge în fiecare dimineață în Parcul Botanic din Timișoara. Așa că, o dată la câteva zile, găsește pe aleile din parc grupuri mai mari s-au mai mici de migranți. Astăzi a găsit 15, și a sunat imediat la 112. Eficiența sa este mai mare decât a ”organelor abilitate” de la Poliția de Frontieră, SRI sau Poliția Locală. ”Aş dori să nu-i mai găsesc eu, să-i găsească înaintea mea organele abilitate şi civilii din acestea. Sincer aşa cum eu sunt doar o persoană, mi-aş dori ca ele, organele care sunt pe centru (şi care sunt la plural) să fie mai vigilente”, spune Ștefan Cojocnean.

Din primele informații se pare că toți 15, opt bărbați, cinci copii și două femei, ar fi cetățeni irakieni. Migranții au fost duși la sediul Secției 1 Poliție acolo unde urmează să fie identificați.

Migranții descoperiți în Parcul Botanic au vârste cuprinse între 10 și 35 de ani. Nici unul dintre ei nu avea documente asupra lui iar polițiștii au stabilit că cei 15 au intrat ilegal în România, cel mai probabil din Serbia. Cei 15 au dat declarații contradictorii polițiștilor iar o parte dintre ei a povestit că au ajuns chiar luni dimineață în Timișoara.

Comentarii

comentarii