Acasă Actualitate Ştefan Popa POPA`S digitalizează în NFT o colecţie de caricaturi ce reprezintă...

Ştefan Popa POPA`S digitalizează în NFT o colecţie de caricaturi ce reprezintă liderii lumii

DISTRIBUIȚI

Caricaturistul Ştefan Popa POPA`S îşi digitalizează una dintre cele mai importante colecţii, „Liderii Lumii văzuţi de POPA’S”, iar lucrările vor fi marcate prin Non-Fungibile Tokens (NFTs), care reprezintă în prezent una dintre cele mai eficiente tehnici de descentralizare pentru opere artistice, înlocuind cu succes contractul de originalitate care era oferit până acum de casele de producţie sau de alte forme centralizate pentru deţinerea drepturilor de autor. 

„Blockchain-ul reprezintă o bază de date online – direct pe internet – unde toate informaţiile adăugate sunt salvate în ordine cronologică si nu mai pot fi şterse sau schimbate vreodată. De la această bază s-au dezvoltat şi calităţile NFT-urilor, acei tokeni care au un ID unic fiecare, sau, altfel spus, acea înregistrare de date criptată pe un blockchain. În trecut, o operă artistică era originală atunci când se putea dovedi că este creată direct de către artist. În era digitală, avem ca unealtă tehnologia NFT, care oferă artiştilor posibilitatea de a introduce acest contract unic care să arate apartenenţa directă către creator”, a transmis PTARTH, compania care a primit exclusivitate pentru digitalizarea operelor din colecţia privată „Liderii Lumii văzuţi de POPA’S”.

Compania din Timişoara e specializată în digitalizare şi blockchain transformation.

Ştefan Popa POPA’S este artistul oficial al NATO şi al Vaticanului, invitat la fiecare mare eveniment. Colecţia „Leaders of the World Seen by POPA’S” este formată din caricaturile create şi înmânate personal liderilor lumii. Proiectul crează o legătură directă între acel lider al lumii portretizat şi colecţionarul care va cumpăra varianta digitală sub formă de NFT.

Caricaturistul a creat şi o galerie 3D a celui mai mare eveniment de artă vizuală din lume – Salonul Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice 2021.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 15 octombrie – 10 noiembrie la Timişoara, în spaţiul Muzeului Naţional al Banatului din incinta Bastionului Theresia.

„Decizia de digitalizare este în concordanţă cu actualele cuceriri ale tehnologiei şi cu ceea ce înseamnă viitorul în lumea artei. Mă bucur că Salonul Internaţional va putea fi urmărit de peste tot din lume şi că arta satirică va fi în centrul atenţiei pentru o bună bucată de timp în acest final de an”, a spus Ştefan Popa POPA`S, omologat de Guinness Records ca fiind cel mai rapid artist vizual din lume.

Comentarii

comentarii