Acasă Cultura Stefano Tè, regizorul artistic la Teatro dei Venti Italia, va preda teatrul stradal la...

Stefano Tè, regizorul artistic la Teatro dei Venti Italia, va preda teatrul stradal la TESZ Timișoara

DISTRIBUIȚI

Festivalul Euroregional de Teatru TESZT Timișoara organizează un seminar despre teatrul stradal și un atelier de tehnică bondage – ambele cu participare gratuită, în baza înscrierii până în 19 mai!

Stefano Tè, regizorul artistic al trupei Teatro dei Venti din Modena (Italia) va susține un seminar despre teatrul stradal în spații urbane – în data de 23 mai de la ora 18.00. Seminarul li se adresează tuturor celor interesați: actorilor profesioniști și amatori, altor artiști din domeniul teatral, studenților, spectatorilor de teatru. Prezentarea va fi în italiană, dar se asigură traducere simultană în română.

Participarea Teatro dei Venti la TESZT este susținută de Fundația ATER din Italia. Stefano Tè și-a prezentat la TESZT producțiile „Moby Dick” și „Draaagonul”, spectacole de mari dimensiuni care se folosesc de piețele orașelor ca fundal complementar la decorul de spectacol. Mai mult, împreună cu Teatro dei Venti (trupă înființată în 2005), Tè a creat spectacole în care a implicat deținuți, pacienți la psihiatrie, emigranți, persoane care locuiesc în zone marginale. În prezent, regizorul și trupa sa pregătesc pentru anul 2026 producția „Human Measure” în care vor fi implicați și locuitorii orașelor în care va avea loc spectacolul.  La TESZT2024, Teatro dei Venti prezintă „Pentesilea”, regia Stefano Tè, în 21 și 22 mai de la 18.00 în Piața Libertății, accesul la spectacol fiind liber (recomandare de vârstă 12+).

Atelierul de tehnică bondage va fi organizat în 20 mai, de la ora 19.00. Coordonatorul – Boshi Nawa (numele artistic al lui Ulrich Krähling din Germania) – va povesti despre istoricul Shibari și va expune cum se realizează practic două modele de împletituri de noduri. Frânghiile vor fi puse la dispoziție de organizatori și se pot achiziționa și de la maestrul Boshi Nawa.

Tehnica veche japoneză de legare cu frânghii este folosită în mod terapeutic în artă și va fi parte din spectacolul „Ismene dansează”, a ansamblului Kristóf Szabó F.A.C.E. din Köln, programată în cadrul TESZT în 21 mai, ora 21.00. Evenimentul este destinat participanților peste 16 ani din mediul artistic sau oricui este interesat să învețe tehnica și arta bondage. Atelierul va avea loc în engleză, fără traducere.

Pentru a vă înscrie gratuit la ateliere, trimiteți un mesaj la teszt2024@tm-t.ro până în data de 19 mai. Locația evenimentelor va fi comunicată în timp util celor înscriși.

A 15-a ediție a Festivalului TESZT are loc în perioada 19-26 mai 2024, festivalul fiind organizat de Teatrul Maghiar cu finanțare din partea Primăriei Timișoara. Mai multe date despre programul complet: www.teszt.ro.

 

 

Comentarii

comentarii