Acasă Cultura Stephen Hawking și găurile negre sau Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu,...

Stephen Hawking și găurile negre sau Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu, la Humanitas Timișoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 18 septembrie, la ora 18.30, Librăria Humanitas Timișoara va fi gazda primei ediții a întâlnirilor lunare Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu și invitații săi.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, își propune să aducă în fața publicului subiectele importante ale științei prin dialoguri accesibile care merg în profunzimea temelor alese, însoțite de recomandări de lectură.

Partenerul de dialog al primei ediții este prof. univ. dr. Ion Cotăescu, iar tema întâlnirii este legată de unul dintre cei mai celebri fizicieni și popularizatori ai științei ai ultimelor decenii și zona de cercetare în care a produs inovație, Stephen Hawking și găurile negre.

Cartea recomandată este „Găurile negre. Prelegerile Reith, BBC” de Stephen Hawking, recent publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas.

Volumul conține prelegerea susținută de Stephen Hawking în 2016, în care a abordat un subiect care l-a fascinat întreaga viață.

Faimosul fizician susține că dacă am reuși să înțelegem găurile negre și felul în care pun la încercare natura spațiului și timpului, am fi mai aproape de dezlegarea misterelor universului.

Se spune că realitatea este uneori mai ciudată decât ficțiunea, ceea ce nicăieri nu este mai adevărat decât în cazul găurilor negre. Ele sunt mai ciudate decât orice și-au imaginat vreodată autorii de literatură științifico-fantastică, spune Stephen Hawking.

Mădălin Bunoiu este conferențiar la Facultatea de Fizică și prorector responsabil cu strategia academică al Universității de Vest din Timișoara.

Autor a numeroase articole de cercetare publicate în reviste internaționale cotate ISI, cu competențe științifice în domeniul științei materialelor – creșterea și caracterizarea cristalelor, obținerea și caracterizarea materialelor cu proprietăți magnetice, Mădălin Bunoiu a manifestat o preocupare continuă pentru fizica educațională și promovarea științei în general, fiind de mai bine de doi ani autorul unei rubrici de cronică de carte de popularizare a științei în revista literară Orizont.

Comentarii

comentarii