Acasă Uncategorized Ştiaţi că 51% din oameni, dacă sunt întrebaţi, vor răspunde că vremea...

Ştiaţi că 51% din oameni, dacă sunt întrebaţi, vor răspunde că vremea proastă influenţează calculatoarele care operează folosind conceptul “Cloud Computing”?

DISTRIBUIȚI

cloudCloud Computing (calculatoare în nori…). 51% din oameni, dacă sunt întrebaţi, vor răspunde că vremea proastă influenţează calculatoarele care operează folosind conceptul “Cloud Computing”.

Cloud Computing este un concept destul de nou din domeniul calculatoarelor şi reţelelor, care presupune folosirea de către utilizator a unor resurse (date, informaţii cum ar fi de exemplu fişiere personale, resurse de calcul, software – aplicaţii) distribuite pe mai multe servere aflate la distanţă, în reţea (deci nu pe calculatorul personal), controlate prin intermediul unui software care centralizează aceste resurse şi permite accesul la acestea fără ca utilizatorul să trebuiască să ştie unde se află acele servere.

În acest fel utilizatorul nu mai are nevoie de un calculator puternic pentru a executa singur sarcini complicate care necesită resurse de calcul, ci numai de acces la resursele distribuite în cloud, atunci când are nevoie, fără a mai investi în propriul echipament hardware (care se depreciază destul de rapid). O conexiune web rapidă permanentă devine astfel obligatorie pentru accesarea resurselor distribuite.

Aceste resurse distribuite in cloud pot fi accesate liber sau contracost şi ele pot fi publice, private sau hibride.

Comentarii

comentarii