Acasă Actualitate Stop abandonului școlar! Alătură-te campaniei Tu poți renunța? în sprijinul copiilor cu...

Stop abandonului școlar! Alătură-te campaniei Tu poți renunța? în sprijinul copiilor cu probleme sociale din Timișoara!

DISTRIBUIȚI

Dario (11 ani), Vanesa (10 ani) și Sașa (7 ani) sunt doar trei dintre cei cinci copii ai unei familii din Timișoara, care așteaptă începerea noului an școlar.

Din păcate, dacă cei mai mulți copii în aceste zile își aleg hainele cu care vor păși pe poarta instituției de învățământ, noul ghiozdan, penarul sau încălțămintea, pentru cei trei micuți, la fel ca și pentru mulți alții, noul an școlar poate începe prin grija comunității.

Vanesa iubește literatura, învață bine și merge cu drag la școală. Dovadă stau diplomele pe care le-a primit an de an. Nici Dario nu se lasă mai prejos. Cei trei școlari au primit, marți 23 august, vizita asistenților de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara – DASMT – în cadrul campaniei Tu poți renunța?

Trei ghiozdane oferite de timișoreni în cadrul acestei campanii au fost primite cu bucurie de întreaga familie.

Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră.

Pentru că există mulți copii care își doresc să meargă la școală sau la grădiniță, având dreptul la învățătură, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara susține lupta împotriva abandonului școlar.

”În acest sens, invităm persoanele de bine, timișorenii cu suflet mare să se alăture în aceste zile campaniei Tu poți renunța? și a veni în sprijinul copiilor cu nevoi din Timișoara.

Un ghiozdan, rechizite, o pereche de pantofi , haine, toate sunt binevenite în aceste zile pentru că toți copiii trebuie să meargă la școală! Alătură-te și tu demersului DASMT de a sprijini persoanele aflate în dificultate”, a explicat Corina Eva.

Campania „Tu poți renunța?” a Direcției de Asistență Socială Timișoara continuă! Asistenții sociali distribuite donațiile făcute de timișoreni.

Lenjeriile de pat, păturile, alimentele și jucăriile ajung la familiile nevoiașe, persoane vârstnice și la cei fără adăpost. Timișorenii cu inima mare, care pot și vor să doneze alimente, produse de igienă, ghiozdane, rechizite, pantofi lenjerii de pat, lenjerii de corp, încălțăminte, haine, jucării, rechizite sunt așteptați zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00 pe strada Plavoșin nr. 21 (zona Mehala), persoană de contact Corina Eva – 0356/416050.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara continuă pentru al patrulea an campania „Tu poți renunța?” și mulțumește în numele fiecărui om care primește în aceste zile generozitatea timișorenilor cu inima bună – mai spune Corina Eva.

 

 

Comentarii

comentarii