Acasă Actualitate Stop corupției! Sediul Poliției Timiș va fi pichetat, luni, de Inițiativa Timișoara 

Stop corupției! Sediul Poliției Timiș va fi pichetat, luni, de Inițiativa Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Inițiativa Timișoara îi invită pe cetățeni la la o serie de proteste “impotriva corupției din poliție, impotriva tolerarii acelor politiști corupți și supuși unor grupuri infracționale”, care vor avea loc, în perioada 11 – 14 septembrie.

Iată mesajul organizatorilor: “Îi invităm sa fie alături de noi pe toți aceia care au fost victime ale abuzului poliției sau pe cei care considerați ca astfel de comportamente sunt în afara regulilor democratice.

Dacă vom sta impasibili și vom privi fără să intervenim, viața noastră va fi afectată în mod direct de abuzurile poliției.

Vă chemăm să fim impreuna in acțiunile pe care le vom declanșa în perioada 11 – 14 septembrie”.

Instituțiile publice ale statului român sunt intr-o dinamică accelerată de disoluție a autorității datorită corupției și a politizării.

Cazurile tragice din ultima vreme ne relevă faptul că disfuncționalitatea statului duce la moartea unor oameni nevinovați.

Actuala putere politică, pentru a-și proteja sursele ilegale și ilegitime de finanțare, tolerează funcționarea unor afaceri fără autorizarile necesare.

Instituțiile statului au devenit paznici ai fărădelegii, protejând grupurile infracționale transpartinice, impotriva legii și a interesului comun.

Poliția e prima interfață în relația cu societatea, aceasta fiind penetrată de corupție și interese care sunt dincolo de lege.

Unii polițisti au devenit bodyguarzi ai mafioților, ajungând să aibă o putere care depășește autoritatea legitimă a instituțiilor statului.

“În acest context societatea civică trebuie sa reacționeze, altfel actualul trend ne va duce pe toți în haos si infracționalitate cronică.

Mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi va fi afectat de această plagă, supuși abuzului și violenței exercitate sub protecția poliției sau a altor instituții publice”, este mesajul reprezentanților Inițiativă Timișoara.

 

Programul acțiunilor:

Pichetarea sediului IJP Timiș – Luni între 12.00 – 14.00

– Marti intre 12.00 – 14.00

– Miercuri intre 12.00 – 14.00

Protest in fața sediului IJP Timiș – Joi intre 18.00 – 20.00

 

Comentarii

comentarii