Acasă Actualitate „Stop violenței domestice!” – campanie de conștientizare în Piața Libertății din Timișoara

„Stop violenței domestice!” – campanie de conștientizare în Piața Libertății din Timișoara

DISTRIBUIȚI

În anul 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit marcarea în fiecare an, în data de 25 noiembrie, a Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Cu acest prilej, Organizaţia Naţiunilor Unite invită guvernele, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale să organizeze activităţi menite să trezească conştiinţa publică în faţa acestor probleme.

În acest context, Federația Caritas Timișoara îi invită pe cetățeni să se alăture campaniei de conștientizare pe care o organizează împreună cu partenerii săi locali Stop violenței domestice! Astfel, duminică, 25 noiembrie, în intervalul orar 14.00-16.00, studenți ai Facultății de Asistență Socială vor ieși în Piața Libertății, machiați într-o manieră artistică, evocând diferite forme de abuz fizic și exprimându-și dezacordul față de acest fenomen.

Totodată, cu această ocazie vor fi distribuite pliante informative referitoare la fenomenul violenței împotriva femeii și la serviciile la care pot apela victimele acestuia. Conform datelor furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în anul 2017 au fost înregistrate 302 infracțiuni de lovire și alte violențe comise între membrii familiei, dintre care 274 fiind comise de către bărbați. Numărul total al agresorilor înregistrați este de 563 de persoane, 32 dintre aceștia fiind cercetați pentru infracțiuni comise contra vieții, 403 contra integrității corporale sau sănătății, 42 contra libertății persoanei, 46 contra libertății sau integrității sexuale, 24 infracțiuni de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile și 16 infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private –a explicat Herbert Grün, director executiv al Federației Caritas a Diecezei Timișoara.

Evenimentul este unul de conștientizare publică și este organizat în colaborare cu Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Artă și Design Timișoara și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii