Acasă Actualitate Ștrandul Termal, stăpânit de un patron arab, fără plata taxelor către Primăria...

Ștrandul Termal, stăpânit de un patron arab, fără plata taxelor către Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Din 2004, Hussam Al Hajjar, născut în Homs, Siria, a devenit stăpânul Ștrandului Termal din centrul Timișoarei. Deși contractul de închiriere avea o durată inițială de 5 ani, patronul arab a forțat Primăria Timișoara să-i prelungească actul de locațiune sub pretextul că, fiind chiriaș, a investit 5 milioane de euro în modernizarea bazei estivale.

După un șir lung de procese, în 2014, Primăria Timișoara, condusă la acea vreme de Nicolae Robu, a câștigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul prin care ar fi trebuit să plătească firmei SC GPG Company SRL nu mai puțin de 3,5 milioane de euro pentru presupusele investiții realizate la Ștandul Termal.

SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce, în calitate de chiriaş al Ștrandului Termal, a făcut o serie de investiţii fără acordul proprietarului.

Doar că problemele nu se opresc aici. În ultimii 10 ani, Hussam Al Hajjar nu a achit Primăriei Timișoara nici un leu din chiria datorată. S-au strâns până acum creanțe de aproximativ 2,3 milioane de euro, bani cu care municipalitatea, lăsată cu datorii enorme de Robu, ar putea face multe investiții. Doar că nici un reprezentant al primăriei nu-l deranjează pe patronul arab. Care a ajuns stăpânul absolut pe un teren de peste 13.000 de metri pătrați, în zona centrală a Timișoarei, pentru care nu plătește nici măcar chiria modică de 1 euro/metru pătrat/lună, chirie neactualizată din 2004. Ca un exemplu, chiria pentru 1 metru pătrat în zona industrială a orașului pornește de la 5 euro pe lună.

Și sfidarea legii nu se oprește aici. Hussam Al Hajjar și-a construit o casă în interiorul ștrandului, în care locuiește cu famili. Fără nici un fel de autorizație, și fără să fie întrebat de nici o autoritate.

 

Comentarii

comentarii