Acasă Actualitate Străzi „fără” comunitate și vacarm sub geamurile bolnavilor de la Spitalul Municipal....

Străzi „fără” comunitate și vacarm sub geamurile bolnavilor de la Spitalul Municipal. Un fiasco de 250.000 de lei, în weekend, la Timișoara

1376
DISTRIBUIȚI

Pe 24 și 25 iulie, la Timișoara a avut loc evenimentul „Străzi pentru comunitate”. Acesta și-a propus să atragă cât mai mulți timișoreni pe străzile transformate în pietonale din centrul orașului. Inspirația acestuia ar fi fost, conform reprezentanților Casei de Cultură, „Paris plages”, o operațiune estivală devenită tradiție în capitala Franței.

„Vom închide mai multe străzi în centrul Timișoarei și le vom deschide, de fapt, pentru pietoni, bicicliști, toată comunitate. Conceptul este că vrem să arătăm că spațiul public poate fi pus la dispoziție pentru toată lumea. Nu este per se un spațiu care trebuie să fie pus la dispoziție doar mașinilor, ci este un spațiu care poate fi folosit de toată comunitatea în feluri diferite. Vrem să arătăm că putem să dezvoltăm spațiul public în cartiere nu doar pentru mașini, ci, de fapt, și pentru bicicliști, pietoni, copii, oameni în vârstă”, spunea, când a prezentat evenimentul, primarul Dominic Fritz.

Se pare că timișorenii, însă, s-au bucurat fie de spațiul public deja disponibil, la terase sau în jurul celor două mall-uri din oraș. În mai multe momente ale zilei, toate cele trei străzi închise de municipalitate nu au rămas doar fără mașini, ci chiar și fără pietoni și bicicliști. Evenimentele pentru copii au mai strâns lume, însă, în general, scaunele au rămas goale.

Mai mult, evenimentele au creat probleme bolnavilor internați la Spitalul Municipal, dar și timișorenilor care locuiesc în zonă.

”Aş vrea să semnalez un gest incalificabil al edilului şef al Timişoarei care încalcă cel mai elementar gest al bunului simț, al omeniei, al legilor în vigoare, prin organizarea a diverse evenimente extrem de gălăgioase şi extravagante în perimetrul Spitalului Municipal (în stradă sau în Parcul Botanic)!

Din Piața Mărăşti înspre centru, drumul a fost blocat, s-a amenajat un loc de joacă şi pentru activități sportive în soare, pe asfaltul încins, iar sub ferestrele pacienților cântă muzica atât de zgomotos că se aude până în Town!… UN VACARM!

Acolo sunt oameni operați, suferinzi, care mai ațipesc, pe căldurile astea, în aglomerația aceea, fără aer condiționat! ACOLO ESTE UN SPITAL SUPRAAGLOMERAT, ÎN PERIMETRUL CĂRUIA PE VREMURI ERA INTERZIS CHIAR ŞI CLAXONATUL MAŞINILOR!… era indicator cu o trompetă barată.

Este un vacarm şi un spectacol grotesc, prin antiteza circului cu un lăcaș al suferinței!

RUŞINE ŞI MUSTRARE PENTRU ORGANIZATORI!…”, ne-a scris o cititoare a Ziua de Vest.

Per total, operațiunea a costat municipalitatea 250.000 de lei, fiind acțiunea cu cel mai mare buget dintre cele aprobate în Agenda culturală a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara pe anul 2021.

Comentarii

comentarii