Acasă Actualitate „Străzi pentru comunitate” revine. De această dată, în Freidorf

„Străzi pentru comunitate” revine. De această dată, în Freidorf

DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a anunțat programul pentru „Străzi pentru comunitate”. Dacă anul trecut acesta s-a desfășurat în luna iulie în zona centrală a orașului, de această dată acesta ajunge și la marginea acestuia. Mai exact, în Parcul „Petofi Sandor” din Freidorf, pe 9 octombrie.

„Pentru a readuce viața culturală în cartiere și a crea obiceiuri culturale bune alături de oamenii care le însuflețesc, dar și pentru a dărui, preț de o zi, strada locuitorilor din zona parcului Petofi Sandor, duminică, 9 octombrie, de la 10:00 la 19:30 va avea loc, în cartierul Freidorf, evenimentul «Străzi pentru comunitate». Acesta cuprinde o varietate largă de activități, destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare atât originea germană a cartierului, cât și caracterul lui industrial, mai recent, precum și poveștile unor oameni și a unor nume legate de acesta: Johnny Weissműller (Tarzan) și compozitorul Mircea Hoinic”, transmite Casa de Cultură.

Instituția prezintă și o scurtă biografie a compozitorului: „Mircea Hoinic s-a născut la data de 11 septembrie 1910, în orașul Cernăuți, din Bucovina de Nord. A urmat cursurile Facultății de Teologie din Cernăuți și ale Conservatorului din București. A luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind rănit pe frontul din Rusia. După război, în 1946, a devenit profesor la Conservatorul din Timișoara. Lucrează apoi ca violoncelist (1950-1960) și dirijor de cor (1951-1972) al Filarmonicii «Banatul» din Timișoara, unde a înffințat și a condus corul, în perioada 1951-1972”.

Accesul va fi liber. Iată programul:

STRĂZI PENTRU COMUNITATE

De la Kirchweich, la Tarzan

FREIDORF – DUMINICĂ, 9 OCTOMBRIE 2022

Parcul Petőfi Sandor – Str. Mircea Hoinic – Liceul Auto

 

 

                   Stadionul Auto   

10:00          Cupa Freidorf la fotbal

 

Parcul Petőfi Sandor și Str. Mircea Hoinic

10:00-14:00 Activități sportive pentru copii – Asociația „Junior Adventure”

Concurs de role și trotinete – Asociația „Junior Adventure”

Demonstrație de scrimă pentru copii – Asociația Club Sportiv „Floreta”

Spectacol de magie pentru copii

 

11:00           Demontrație de rugby

 

12:30           Spectacol pentru copii Asociația „Teatru pentru Tine”

                   „Întoarcere în timp”, un spectacol despre personalități bănățene:                                   Johnny Weissműller, Herta Muller, Traian Vuia, Francesco Illy

 

13:30           Concurs de dans cu premii „Tarzan & the jungle”

 

14:30          Curs de percuție cu Sorina Savi

                  

15:00          Concurs cu premii de șah și table

Fanfara din Recaș

Curs de vals vienez

Banater Rosmarein și ansamblul de dansuri germane din Deta

 

16:00          Activități sportive pentru copii – Asociația „Campioni pentru Viitor”

Volei, ping-pong, baschet

 

17:00          Ansamblul de percuție „Percutissimo”

17:40          Battle street dance (concurs cu premii)

18:30          Cycling, Zumba, Kangoo


Tot în această perioadă, pe 6 și 7 octombrie, Casa de Cultură organizează și un masterclass de vioară: „În cadrul programului EDUPOL, dedicat educației culturale, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează, în perioada 6-7 octombrie, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ion Vidu» și cu Facultatea de Muzică și Teatru a Univertății de Vest, un masterclass de vioară cu Manfred Neumann. După studii de vioară clasică la Düsseldorf (1972-1976), Manfred Neumann a fost, din 1978, component al legendarei trupe Phoenix. La Timișoara, masterclass-ul coordonat de el va prezenta diferențele între vioara clasică (de orchestră) și vioara ca instrument și abordare în maniera rock/folk”

Comentarii

comentarii