Acasă Cultura Strigătul străzii se va auzi din nou la Timișoara

Strigătul străzii se va auzi din nou la Timișoara

431
DISTRIBUIȚI

strigatulStrigătul străzii sau cântecul unei generații se vor auzi din nou la Teatrul Maghiar din Timișoara, într-o nouă reprezentație a celebrului musical ”Hair” joi, 8 decembrie, de la ora 19, spectacol supratitrat în limba română.

”Hair” a fost imnul unei întregi generații, cea care s-a opus războiului din Vietnam, cea care a trăit cu deviza ”make love, not war”. Pentru Puskás Zoltán, regizorul acestei noi producții care se bucură de mare succes la Timișoara, Hair nu mai este doar o poveste hipiotă. El păstrează esența pacifistă a mesajului musicalului compus de Galt MacDermot, după cartea și versurile lui James Rado și Gerome Ragni, amplificându-l în îngrijorătorul tabloul al lumii de astăzi: o lume destructurată, în care războiul alungă sute de mii de oameni din casele și viețile lor, în care valurile de emigranți sunt înghițite de valurile Mediteranei sau de valuri de ură, un tablou al crizei refugiaților.
Ce face războiul din oameni?” este reflecția pe care își construiește Puskás spectacolul. Nu un anume război, nu cel din Vietnam, ci orice război, toate războaiele. Calitățile muzicale excepționale ale trupei timișorene fac din Hair o experiență de neuitat –a informat Teatrul Maghiar Timişoara.

Comentarii

comentarii