Acasă Actualitate Studenţii timişoreni cred că cel mai mare defect al lor este dezinteresul…

Studenţii timişoreni cred că cel mai mare defect al lor este dezinteresul…

DISTRIBUIȚI

Dezinteresul este cel mai mare defect al studenţilor timişoreni. O recunosc chiar studenţii de la Universitatea de Vest. 58% dintre studenţii de aici au fost de acord că dezinteresul este cel mai mare defect al studentului de azi. Studenţii UVT au şi nemulţumiri. Ei sunt supăraţi din cauza lipsei de spaţiu în instituţia în care învaţă şi consideră că universitatea este prea dezorganizată. Nici relaţia student-profesor nu este privită cu ochi buni de studenţii de la Timişoara. Parcă în contradictoriu, studenţii susţin că punctele forte ale UVT sunt cadrele didactice bine pregătite şi condiiţile bune în care se desfăşoară studiul. Sunt doar câteva dintre rezultatele unui studiu realizat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest (OSUT), la sfârşitul anului trecut.
Relaţii şubrede cu dascălii…
Studenţii se plâng şi de discrepanţa enormă între teorie şi practică. Studiul a vizat peste 800 de studenţi. OSUT suţine că rezultatele sunt reprezentative şi au o eroare de maxim 3,3% şi un nivel de încredere de 95%. „Cercetarea a fost realizată de departamentul Social-Educaţional-Cercetare din cadrul OSUT şi a avut ca scop identificarea nevoilor de ordin social şi educaţional cu care se confruntă studenţii de la UVT. Pe unele chestiuni am fost foarte surpinşi, pe altele nu erau surprize. Cercetarea a arătat că studenţii au probleme în ceea ce priveşte relaţia studenţi-profesori, există anumiţi profesori care au metode învechite de studiu, dar în acelaşi timp profesorii au părut deschişi să schimbăm această mentaliate”, spune Cristian Panţir, preşedintele OSUT. Relaţia student-profesor este văzută ca al treilea punct slab al UVT. 14% dintre cei chestionaţi susţin că există probleme pe această relaţie.
Studenţi dezinteresaţi
Dezinteresul cu 58% şi superficialitatea cu 11% conduc în categoria defectelor pe care studenţii susţin că le au. Într-o proporţie covârşitoare, studenţii de la Universitatea de Vest au spus că practica pentru ei a fost mai mult o chestie abstractă. „Dintre cei 64% care au făcut practică, mai mult de jumătate consideră că i-a pregătit în mică sau foarte mică măsură pentru viitoarea carieră, aceasta fiind fie insuficientă, fie irelevantă”, se arată în studiul realizat de OSUT. 83% dintre studenţi timişoreni de la Universitatea de Vest sunt dependenţi financiar de părinţi, iar 14% au un loc de muncă. Bursele sunt principala sursă de finanţare pentru 2% dintre studenţi. Majoritatea studenţilor, 78%,  nu se simt motivaţi de suma reprezentată de bursă.

 

Comentarii

comentarii