Acasă Eveniment Studenții UPT – performanță la cel mai înalt nivel

Studenții UPT – performanță la cel mai înalt nivel

401
DISTRIBUIȚI

politehnica timisoaraStudenții Universității „Politehnica” din Timișoara s-au remarcat în ultima perioadă prin câteva rezultate senzaţionale la nivel naţional, dar şi mondial.

 

Studenţii de la UPT vor să dea lovitura la Sankt Petersburg

Faza națională a celei mai importante competiții de profil – concursul „Imagine Cup”, organizat de compania Microsoft – a fost câștigată doi ani la rând de echipe ale Facultății de Automatică și Calculatoare. Anul acesta, Andrei Avramenscu, Diana Lascu, Roxana Pădurariu și Giuliano de Sabata, coordonaţi de dr. ing. Sebastian Fuicu, s-au calificat pentru finala mondială, care are loc la Sankt Petersburg, în perioada 8-11 iulie 2013. Invenţia care reprezintă România la Sankt Petersburg Imagine Cup constă într-o platformă dedicată pacienţilor care suferă de boli cronice. Aplicaţia „HChecked”, dezvoltată de echipa MedScientists, este disponibilă pe telefon, tabletă sau computer și ajută medicul să afle în timp util dacă starea pacientului se agravează.

Burse speciale din partea UPT

Otilia Stretcu, studentă în anul III la specializarea Calculatoare și Tehnologia Informației, se remarcă printr-un palmares impresionant pentru o tânără de numai 21 de ani. După ce în 2012 a făcut parte din echipa câștigătoare a „Imagine Cup”, anul acesta a obținut bursa memorială „Anita Borg”, acordată de Google pentru a încuraja performanța femeilor în domeniul calculatoarelor, și a fost selectată în programul „Summer at EPFL”. Facultatea de Mecanică a Universității „Politehnica” din Timișoara continuă tradiția rezultatelor deosebite la faza națională a Concursului „C. C. Teodorescu”. În 2013, studenții coordonați de dr. ing. Mihai Hlușcu au câștigat trei premii I și două mențiuni la profilele mecanic și nemecanic ale concursului. Locul I la concursul național ITEC (IT Engineering Contest), secțiunea RoboTEC a fost câștigat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara: Dănescu Claudiu, Bănuț Victor, Tamaș Andrei-Alexandru și Titonia Florin. Studenții cu rezultate deosebite vor beneficia anul viitor de burse speciale din partea UPT.

Comentarii

comentarii