Acasă Actualitate Studentele însărcinate pot învăţa despre travaliu şi lăuzie

Studentele însărcinate pot învăţa despre travaliu şi lăuzie

367
DISTRIBUIȚI

Viitori tătici care participă la cursuri vor beneficia şi de un atestat în urma căruia vor beneficia de 10 zile de concediu de odihnă

“Statul roman nu susţine femeia însărcinată în timpul sarcinii şi nu îi oferă niciun fel de drept după ce ea naşte în această perioadă, decât dacă este angajată sau obţine licenţă de absolvire a facultăţii în luna în care ea naşte”, susţine Asociaţia “Şcoala mamei Junior” Timişoara. „Femeia însărcinată este considerată asigurată din punct de vedere medical, are dreptul la consultaţii şi medicamente gratuite, la concediul postnatal şi la 85% din salariul minim pe economie şi atât. “Nicio indemnizaţie de creştere a copilului până la doi ani sau alocaţie de îngrijire de 200 lei nu – doar cei 42lei/lună alocaţia copilului şi prima de la primărie”, mai spun reprezentanţii asociaţiei. În acest context, în urma cererilor primite, Asociaţia “Şcoala mamei Junior” a decis să întindă o mână de ajutor acestor femei, oferindu-le oportunitatea de a participa la cursuri despre sarcină, travaliu şi îngrijirea nou-născutului. Aici, studentele-viitoare mămici vor afla totul despre sarcină şi travaliu (informaţii despre analize şi controale medicale obligatorii şi facultative, modificările organismului matern, semne de travaliu, desfăşurarea travaliului, lăuzia); cum să am grijă de bebeluşul meu? ( informaţii despre igienă, baie, schimbatul scutecului, probleme medicale – febră, colici, regurgitări, vărsături, diaree); alimentaţia sugarului (tehnici de alăptare, reguli de diversificare).
În urma solicitărilor, aceste cursuri se vor relua şi în luna septembrie. Viitori tătici care participă la aceste cursuri vor beneficia şi de un atestat în urma căruia vor beneficia de 10 zile de concediu de odihnă suplimentare la naşterea pruncului.

Comentarii

comentarii