Acasă Cultura StudentFest 2017: Concert și lansare de carte în Piața Unirii Timișoara

StudentFest 2017: Concert și lansare de carte în Piața Unirii Timișoara

807
DISTRIBUIȚI

svetlana poetaSecțiunea de Literatură din cadrul StudentFest îi invită pe timișoreni vineri 12 mai, de la ora 18:30, la Librăria La Două Bufnițe, din Piața Unirii la lansarea volumului de poezii Trado al poetei Svetlana Cârstean, iar de la ora 19, la concert.

Cartea a fost realizată în colaborare cu poeta suedeză Athena Farrokhzad.  Svetlana Cârstean, poetă și traducătoare, a debutat cu volumul Tablou de familie, publicând alături de alți autori. Individual, a debutat cu Floarea de menghină, în 2008, volum publicat cinci ani mai târziu și în Suedia, iar în 2015 a lansat volumul Gravitație.
Cartea se bucură de o mare recunoaștere în Suedia, iar astăzi, se va lansa în premieră și în Timișoara. Cele două autoare, reprezentând culturile diferite din care provin, se completează armonios în TRADO și reflectă imaginea a două femei care luptă împotriva unui regim politic.
De asemenea, tot în 12 mai, va avea loc un mare concert în Piața Libertății, începând cu ora 19:00, cu  Epoka, Flare, Late November, DOMINO și Byron.
StudentFest, cel mai mare festival studențesc de artă și cultură din România, organizat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), se desfășură în perioada 11-20 mai, la Timișoara.  Prin cele 15 secțiuni puse la dispoziția artiștilor și participanților în acest an, Arhitectură, Arte stradale, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Film și arte video, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru, festivalul dorește să le ofere tinerilor talentați posibilitatea de a se face remarcați prin atelierele de creație organizate pentru ei – informează StudentFest Timișoara.

 

Comentarii

comentarii