Acasă Administraţie Studiu geotehnic pe terenurile de lângă viitorul Pasaj Solventul

Studiu geotehnic pe terenurile de lângă viitorul Pasaj Solventul

336
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara transmite că realizarea Pasajului Solventul și închiderea inelului 4 de circulație este tot mai aproape. De curând, în oraș a ajuns o echipă de experți care, începând de marți, 7 decembrie, forează la trei și la 25 de metri adâncime, de o parte și de alta a Canalului Bega.

„Studiul geotehnic este esențial pentru o fundamentare precisă a oricărei construcții, în special când vorbim de proiecte de mare infrastructură. Toate construcțiile dintr-un oraș implică un studiu geotehnic, dar de mai mici dimensiuni. Având în vedere dimensiunile lucrării, pentru viitorul pod Solventul și inelul patru vest, a venit un echipament mecanizat, special pentru forare la adâncime”, precizează reprezentanții primăriei.

Scopul final al lucrărilor de la Solventul este de închidere a Inelului 4 Vest și a conecta zona de sud-est cu cea de nord-vest. Printre proiectele mari de infrastructură din Timișoara se numără atât pasajul inferior, cât și podul care urmează să fie construite aici. La finalul lucrării, conexiunea Str. Gării – B-dul Dâmbovița va include:

–        4 benzi de circulație rutieră;

–        2 linii de tramvai;

–        Pistă de bicicletă pe ambele sensuri (cu lățime de min. 1,5m, delimitate de carosabil);

–        Trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de min. 2m);

–        Zonă verde;

–        700 de metri de drum nou construit;

–        Pod peste Bega;

–        200 de metri extindere a bulevardului Dâmbovița.

Comentarii

comentarii