Acasă Actualitate Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița, prelungit până în primul...

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița, prelungit până în primul trimestru din 2023

DISTRIBUIȚI

Termenul pentru finalizarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Timișoara – Moravița a fost prelungit până în primul trimestru al anului viitor, reiese din informațiile transmise de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Sectorul românesc din noua șosea de mare viteză către Serbia va avea 73,33 kilometri.

„Continuă investigatiile geotehnice pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Timișoara – Moravița. Astăzi s-a finalizat forajul F33-4 și a demarat forajul F33-2 din cadrul sectorului 5 al Autostrăzii Timișoara – Moravița. De asemenea, ieri, 21.06.2022, s-au executat lucrări de forare pentru forajele BH34-1, F34-5 și F34-1”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CNAIR.

Prestatorul contractului, care trebuie finalizat în luna martie 2023, este Asocierea Search Corporation SRL – EGIS Romania SA, se mai arată în mesajul de miercuri al CNAIR.

De asemenea, pe pagina CNAIR dedicată stadiului lucrărilor, se menționează că termenul inițial de finalizare a studiului de fezabilitate era 4 mai 2022. Acesta a fost prelungit succesiv. Noul termen este 8 februarie 2023, conform actului adiționat nr. 5, din data de 1 aprilie 2022.

Amintim că, în ianuarie, ministrul timișorean al Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că în toamnă urma să fie finalizat acest studiu de fezabilitate.

Autostrada Timișoara – Moravița (A9) va avea 73,33 de kilometri și se va desprinde din A1, în zona Remetea Mare, continuând prin Giroc și Jebel.

Investigațiile geotehnice sunt executate în vederea stabilirii exigențelor proiectării pentru structurile majore și a parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, avându-se în vedere o caracterizare geologică a solului cu un grad de încredere ridicat asupra viabilității traseului optim recomandat, soluțiilor tehnice și structurilor definite în cadrul Studiului de Fezabilitate, în vederea eliminării riscurilor geotehnice aferente.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 4 martie 2020 contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timișoara – Moravița cu Search Corporation. Valoarea contractului este de 8,73 milioane de lei, fără TVA.

Comentarii

comentarii