Acasă Actualitate Sătui de declaraţiile preşedintelui, consilierii judeţeni au cerut şedinţă extraordinară pentru a...

Sătui de declaraţiile preşedintelui, consilierii judeţeni au cerut şedinţă extraordinară pentru a dezbate fuziunea aeroporturilor

361
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, s-a dat ieri, din nou, în stambă în cazul, deja celebru, la aeroporturilor din Timişoara şi Arad.
După ce cu doar câteva zile în urmă, Ostaficiuc declara că nu are de ce să mai convoace o şedinţă de Consiliu Judeţean în care să discute despre propunerea de fuziune a aeroporturilor, spunând că toţi consilierii au votat în 2006 o hotărâre prin care sunt de acord să participe în acţionariatul Aeroportului Timişoara şi, prin urmare şi în noua companie aeroportuară, acum preşedintele CJT o dă la întors. „Am avut ieri (miercuri) o discuţie cu colegii mei consilieri judeţeni. Am solicitat organizarea unor şedinţe extraordinare la nivelul CJ Timiş pentru a se stabili poziţia noastră. Am văzut că şi consilierii alianţei locale doresc o astfel de şedinţă extraordinară. În data de 7 septembrie, la  ora 10, am convocat o şedinţă extraordinară, cu trei puncte pe ordinea de zi: analizarea situaţiei Companiei Aeroportuare Banat, invitarea CLT pentru a participa la acţionariatul aeroportului… Cioca şi diverse”, a declarat Ostaficiuc. Preşedintele CJT şi-a asumat astfel convocarea şedinţei. Doar că miercuri,  grupul de consilieri judeţeni ai PD-L  a solicitat în scris preşedintelui CJT convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a plenului CJT. Consilierii cereau trecerea pe ordinea de zi a două puncte: stabilirea poziţiei oficiale a Consiliului Judeţean Timiş pentru clarificarea situaţiei Aeroportului Internaţional „Traian  Vuia”  Timişoara şi invitarea Consiliului Local Timişoara pentru a participa la acţionariatul de la SC Aviaţia Utilitara SA. Cererea consilierilor PDL a fost emisă simultan cu o cerere similară a consilierilor alianţei PNŢ-PNL-PSD. Prin urmare preşedintele CJT a răspuns doar cererii consilierilor (pe care în urmă cu câteva zile nici măcar nu considera că trebuie să le ceară părerea) şi nu a avut, personal, iniţiativa convocării şedinţei extraordinare.

MTI este ferm pe poziţii: crearea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat face parte din cadrul Programului de guvernare

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin secretarul de stat Marin Anton, care l-a înlocuit pe Eusebiu Pistru de la cârma afacerii, a invitat autorităţile locale şi judeţene din Timiş şi Arad, pe directorul AIT, Dan Idolu şi pe cel al Aeroportul Arad, Dan Bălăcel, la o întâlnire ce se va desfăşura, miercuri, 9 septembrie, la Aeroportul Timişoara. În invitaţie se spune că „întâlnirea are ca scop o analiză de principiu a modalităţilor de înfiinţare a acestei companii, în cadrul căreia pot eventual participa, ca şi acţionari, Primăriile din Arad şi Timişoara şi consiliile judeţene din Arad şi Timiş.” „După cum vă este cunoscut”, spune secretarul de stat, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a propus, în cadrul Programului de guvernare, crearea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat, prin fuziunea aeroporturilor Timişoara şi Arad”.

Ostaficiuc convoacă ceea ce era deja convocat.

Constantin Ostaficiuc, aşa cum era de aşteptat, a declarat că întâlnirea este organizată la iniţiativa sa. „Am solicitat ieri (miercuri, 2 septembrie) MTI şi secretarului de stat Marin Anton, convocarea unei comisii tehnice de specialişti din partea MTI care să vină la Timişoara, la Aeroportul Internaţional şi să lămurim o dată pentru totdeauna această problemă. Vom avea o poziţie oficială a întregului consiliu. Miercuri, 9 septembrie, la ora 11 la sediul Aeroportului Internaţional Timişoara va avea loc o şedinţă cu privire la înfiinţarea companiei aeroportuare Banat. Am cerut unui grup de specialişti să vină să lămurească problema. De duminică până acum nu s-a schimbat nimic. CJ Timiş nu a primit nici o scrisoare în vederea participării la Compania Aeroportuară Banat. Având în vedere că există această ambiguitate am decis să-i invităm şi pe ceilalţi colegi să participarea la o şedinţă pe această temă. Am zis că este corect să se ajungă la un final cu această discuţie, motiv prin care am cerut specialiştilor să vină aici, să invite toate administraţiile locale implicate”, a declarat Ostaficiuc.
Despre venirea „comisiei de clarificare” a MTI la Timişoara se ştia deja de câteva zile. Aşa că preşedintele CJT nu putea să convoace ceea ce era deja convocat.
Astfel, după ce duminică declara public să este de acord cu fuziunea, iar marţi spunea că aceeaşi fuziune nu va avea loc, joi, Ostaficiuc a spus că el este singurul care va clarifica lucrurile. Rămâne de văzut dacă consilierii judeţeni vor penaliza în vreun fel, în şedinţa de luni, activitatea din ultimele zile ale preşedintelui Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii