Acasă Actualitate SUA sunt interesate să ajute dezvoltarea infrastructurii și a afacerilor în Timiș....

SUA sunt interesate să ajute dezvoltarea infrastructurii și a afacerilor în Timiș. Ambasadorul Zuckerman: ”Timișoara are o mare oportunitate de a se dezvolta”

530
DISTRIBUIȚI

Timișoara are o oportunitate foarte mare de a se dezvolta, a spus, joi, la Timișoara, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. El a discutat cu reprezentanții CJ Timiș și ai Primăriei Timișoara, alături de prefectul de Timiș.

Oaspetele a anunțat că ambasada, dar și Statele Unite ale Americii își vor oferi sprijinul deplin pentru dezvoltarea regiunii. Într-o limbă română mult mai bună decât cea folosită la prima sa vizită în Timiș, în decembrie 2019, atunci când a fost dezvelită o placă comemorativă pe clădirea Garnizoanei, din Piața Libertății, Zuckerman a subliniat că țara sa e pregătită să ajute mai ales la dezvoltarea infrastructurii.

”E o mare plăcere să fiu aici, am discutat cu domnul Nica, am vorbit despre multe lucruuri, despre dezvoltare a unor subiecte care se pot face în județ și Timișoara și suntem pregătiți să ajutăm dezvoltarea infrastructurii, pentru șosele, căi ferate, clădiri, spitale, la dezvoltare economică”, a spus Adrian Zuckerman.

El consideră că Timișul și Timișoara oferă oportunități reale de dezvoltare.

”România face pași în direcția bună, am fost încurajat de discuția de azi dimineață. Ca să fie industrie și dezvoltare privată, și cu guvernul să dea oportunități la toți investitorii și oamenii care doresc să creeze business. Timișoara are o oportunitate foarte mare. Cred că sunt multe proiecte bune pentru Timiș. Sunt niște companii noi venite aici, cred că sunt și altele care doresc. Eu sper, bazându-mă pe ce am discutat, sper să fie mai multe aici, să vină și American Chamber și să fie regiunea mult mai dezvoltată în viitor”, a mai declarat ambasadorul SUA.

Domeniile în care s-au purtat discuțiile au fost prezentate de gazda evenimentului, Alin Nica, președintele CJ Timiș.

”Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, alături de care am avut o discuție excelentă. Am abordat subiecte legate de dezvoltarea economică, de sectorul IT & C, agricultură, sănătate, educație, și am stabilit să creăm grupuri de lucru pe anumite teme de interes comun și să concretizăm în rezultate palpabile pentru ambele țări, mai ales în această regiune. Propunerile noastre pentru partenerul american au suportul deplin al puterii centrale”, a declarat Alin Nica, după întrevedere.

Alături de el s-a aflat și Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

”Timișoara este orașul libertății și nu ar putea să aibă decât relații bune cu țara libertății. Timișoara poate și trebuie să aibă relații privilegiate cu SUA. Am discutat, împreună cu colegii de la CJT și cu domnul ambasador, despre posibilitățile de investiții în Timișoara, mai ales în sectoarele cu valoare adăugată ridicată și am convenit să continuăm discuțiile într-un format cât mai specializat și să stabilim ce nevoi ar avea, Timișul și Timișoara, de capital și investiții din SUA. Ne bucură deschiderea pe care domnul ambasador a arătat-o spre Timișoara și spre Timiș”, a spus Lațcău.

Prefectul de Timiș a garantat sprijinul său și al guvernului pentru toate acțiunile ce vor fi propuse

”Anul trecut, tot în decembrie m-a văzut prima dată cu domnul ambasador, eram proaspăt prefect. Mă bucur că a avut discuții bune cu reprezentanții autorităților locale, ai Primăriei Timișoara și ai Consiliului Județean Timiș”, a spus și Oneț.

Comentarii

comentarii