Acasă Actualitate Sub 600 de persoane vaccinate în Timiș, joi. Serurile Pfizer și Johnson&Johnson,...

Sub 600 de persoane vaccinate în Timiș, joi. Serurile Pfizer și Johnson&Johnson, în continuare, cele mai căutate

1355
DISTRIBUIȚI

Joi, 13 august, 594 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în centrele dedicate din Timiș. Majoritatea, la fel ca în ultimele luni, a ales serul Pfizer, dar este căutat și cel Johnson&Johnson, singurul dintre cele autorizate care se administrează într-o unică doză. Cu primul s-au inoculat 319 persoane, iar cu cel de-al doilea, altele 251. Doar 20 au ales AstraZeneca și numai 4 au optat pentru Moderna.

Ritmul de joi este relativ apropiat de cel al ultimelor zile, sensibil redus față cel din urmă cu trei-patru luni (mai mult de 2.000 de doze pe zi), însă puțin mai bun decât cel din urmă cu o lună (aproximativ 400 de doze pe zi). În continuare, ceva mai mult de o treime din dozele administrate în fiecare zi sunt de rapel pentru serurile Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, cele care se administrează în două doze.

Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19, de la debutul campaniei și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 218.966. Asta ar însemna că aproximativ 28,8% din timișeni s-au imunizat împotriva COVID-19, dacă luăm drept populație a județului numărul de 758.380 de locuitori, cel propus de INS pentru data de 1 ianuarie 2020. Procentajul real, însă, este influențat și de faptul că datele DSP Timiș prezintă numărul de persoane vaccinate în județ. Nu se poate ști exact câți timișeni s-au vaccinat în alte județe și câți locuitori ai altor județe s-au vaccinat aici. Totuși, știm că în Timiș mai există 6.578 de persoane cărora li s-a administrat doar prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Datele DSP Timiș mai arată că, de la debutul campaniei de vaccinare – 27 decembrie – și până pe 12 august, au fost administrate 416.804 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Reacții adverse au fost raportate în 154 de cazuri, adică în proporție de 0,03% din totalul vaccinărilor făcute. Ultima reacție adversă a fost raportată de joi până vineri, fiind vorba de o persoană care a prezentat eritem la nivelul antebrațului, remis ulterior.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii