Acasă Cultura Subcarpaţi plus Orchestra : Primul proiect muzical produs de PLAI Timişoara 2014

Subcarpaţi plus Orchestra : Primul proiect muzical produs de PLAI Timişoara 2014

363
DISTRIBUIȚI

plai-2014-subcarpati orchestraÎn perioada 12-14 septembrie, la PLAI 2014, muzica renaște sub ochii noștri, la Timişoara.

“Am lăsat la urmă un proiect foarte drag nouă, la care lucrăm încă din iarna lui 2012. Este primul proiect muzical produs de PLAI și ne bucurăm enorm să-l prezentăm în acest an pe scena mare a festivalului.

Este încercarea noastră de a prezenta spiritul PLAI-ului, combinând ritmurile tradiționale românești cu muzica electronică și cu cea clasică. Un proiect reorchestrat, cu 30 de oameni pe scenă: Subcarpați+Orchestra”, spune Andreea Iager-Tako.

MC Bean, fondatorul Subcarpați, o trupă de artiști care au scuturat  ritmurile populare românești cu un “beat” nou creând un ecou puternic în rândul tinerilor, spune despre folclor spune:

“O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică și inițial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine și așa a început să se formeze un soi de conștiință în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru țara asta și care ne-au schimbat viața și, pentru ei, dar și pentru noi, trebuie să învățăm să păstrăm valorile tradiționale”.

Subcarpați înseamnă: Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri și DJ Power pe vinil + Mădălina Pavăl

Proiectul Subcarpați+Orchestra este dezvoltat cu sprijinul artiștilor timișoreni: Alin Stoianovici (direcție muzicală / orchestrație / acordeon), Gabriel Almași (orchestrație / cobză), Octavian Scurtu (baterie), Uțu Pascu (chitară bas) și Petre Ionuțescu (trompetă și instrumente tradiționale).

Comentarii

comentarii